• 瀏覽: 20,519
  • 回覆: 226
+9
台灣新冠肺炎疫情嚴峻,中央流行疫情指揮中心昨公布,當地新增320宗本土確診病例、166宗「校正回歸」病例,另有7宗境外輸入,再多21人病歿,再次打破單日死亡數字新高。連日來,中央與地方政府「口水戰」未有停歇,重災區新北市及台北市政府均埋怨中央防疫失當,疫苗及病床皆不足,甚至為實施疫情第4級警戒作準備,藉此向中央施壓「封城」......

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210530/00178_001.html

奸邪妖獸當道,寧可多添死人,亦決不可與敵對政權合作抗疫,無可奈何。

應仲有三日。

自由 冥主 邪教
是 絕不可能封城的哦!!

這事冥主邪教的 神主牌!!

菜畜文話,有主人老美同印度做指標死多十萬八萬又有乜所謂,最緊要等到自家疫苗出世就有大把暗水落袋(死多d批快d)輝瑞,阿斯利,強生.....如是,再加上台省一眾都係愚民,,蠢死活該!

去總統府門口等

封唔封城 其實而家都無乜大分別
最重要係要做輕重症分流
集中醫療能量去應付重症患者

輕症其實真係唔洗理佢 可以自己好
但係由於輕症有機會變重症
所以需要有一定醫療能量既地方去收容 觀察佢地
以便情況轉壞時 可以立即救治 轉送去其他地方

現在 雙北只可以自救
中央指揮中心唔幫手不特止 仲係咁扯後腿
同雙北幹上 係咁講幹話

不過無所謂啦
反正菜皇仲有3年任期
疫情一過 發動1450 側翼 KOL
對台蛙洗一波腦 賣多幾箱芒果乾
民進黨又可以繼續執政
千秋萬世

唔怕啦。今日單數下降,全部加埋都系三百人左右。死亡11人。下降趨勢

後到之人半路送,

派錢了.....下雨了....台中缺水應該舒緩了............!!

感染及死亡人數都雙雙下跌..........感覺情況一片大好..........星期一股票GOGOGO!!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-5-30 03:51 PM 發表
派錢了.....下雨了....台中缺水應該舒緩了............!!

感染及死亡人數都雙雙下跌..........感覺情況一片大好..........星期一股票GOGOGO!!
趁勢走人?!

引用:
原帖由 stormy10 於 2021-5-30 03:52 PM 發表

趁勢走人?!
升了10倍了.........仲唔走咩..........真的疫苗來了台灣........股價就會出現超趺及超成交......想走都難...!!
不過台灣的資金不能隨便匯出台灣..........不是資金自由流動的政策.........所以要小心留意....!!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-5-30 03:57 PM 發表

升了10倍了.........仲唔走咩..........真的疫苗來了台灣........股價就會出現超趺及超成交......想走都難...!!
不過台灣的資金不能隨便匯出台灣..........不是資金自由流動的政策.........所以要小心留意....!!
台灣玩完之前可以買金呀。

台灣疫情爆發,原因係人禍多於天災。已經錯失多個時機,負責官員應該下台。另外台灣1450網軍及為民進黨做打手嘅人,實在係幫兇。好似台灣有所謂過失殺人罪,有些少良知的全部去自首吧。😟

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-5-30 03:09 PM 發表
台灣新冠肺炎疫情嚴峻,中央流行疫情指揮中心昨公布,當地新增320宗本土確診病例、166宗「校正回歸」病例,另有7宗境外輸入,再多21人病歿,再次打破單日死亡數字新高。連日來,中央與地方政府「口水戰」未有停歇,重災區新北市及台北市政府均埋怨中央防疫失當,疫苗及病床皆不足,甚至為實施疫情第4級警戒作準備,藉此向中央施壓「封城」......

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210530/00178_001.html
人地唔係話自覺封城嗎?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-5-30 03:47 PM 發表
唔怕啦。今日單數下降,全部加埋都系三百人左右。死亡11人。下降趨勢
校正回歸, 即日報少d條數咪少d, 日日條數任佢老作

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]