• 瀏覽: 1,404
  • 回覆: 24
葵涌安蔭商場一店鋪日前兩度懷疑被賊人爬入爆竊,共損失約4200元現金。警方經調查後,先後拘捕3人,包括一名14歲少年、一名15歲少年,和一名...

多謝黃畜教棍, 一直悉心栽培下一代優獸嘅細路!

新聞來源連結:

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2085894/即時-港聞-兩度爬入安蔭商場店鋪爆竊-警拘3賊包括14歲和15歲少年

違法達義

暴動後既社會新一代都會失方向。

新一代,要有方向比佢地仲要有正確引導。

4200+200三個人點夠使呀!單保都未夠

曱甴仔無狗人渣派錢; 唯有去偷去搶

十四五歲已經做賊了。。。
佢地再大個啲真係不容樂觀,我覺得係家庭教育出左問題。

黑暴期間日日收500-1000, 使慣咗冇錢使咪偷囉

4200元現金....

賊就咩年代都有
但呢家d廢青為咁少錢就..
上次搶金行幾件廢青又係,搶得幾萬蚊

優秀青年

引用:
原帖由 Harry0305 於 2021-5-30 01:20 PM 發表
樂觀d面對新一代問題,社會係群體唔係單個人就可以獨善其身。

引用:
原帖由 Harry0305 於 2021-5-30 01:20 PM 發表
大個咗緊係做犯民政棍啦,賣港賣國,呃錢,賺到仲多呀!

引用:
原帖由 faked1 於 2021-5-30 12:58 PM 發表
違法達義
教授教嘅

引用:
原帖由 stormy10 於 2021-5-30 01:24 PM 發表

樂觀d面對新一代問題,社會係群體唔係單個人就可以獨善其身。
反社會,反國家,反人類嘅新一代,叫人點樂觀呀?

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-5-30 01:28 PM 發表

反社會,反國家,反人類嘅新一代,叫人點樂觀呀?
你唔能夠樂觀係出在你有新一代同樣問題。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]