• 瀏覽: 705,121
  • 回覆: 105
  • 追帖: 137
+745
引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-7-8 12:07 AM 發表
點解總統被刺殺
都有片
https://m.weibo.cn/status/4656469310443738
正pk,成人攞正牌去殺人

引用:
原帖由 有勇無謀地盤佬 於 2021-7-8 01:17 AM 發表

官網早在唯他瀨第二封通和後就現身了,不然那有這麼容易上熱搜,是某網友一直堅持說沒有

不過正確說法是中央基本上不會參與這種抵制事情,基本靠民間抵制就夠了,某運動牌子因為夠大,暫時還可以,就看能笑多久吧

而如果需要中央出手就不是什麼抵制,而是因為該企業本身行為有問題,要約談,教育或制裁了,像馬蟻和的的

至於唯他瀨,由於拯救的黃金時間一直抓不住重點,現在還是一樣,所以個人覺得「涼涼」都已唱了一半 ...
其實真係一件好事。

反正都要揾個案例去比D牆頭草做版。

360係正面教育

引用:
原帖由 hk77 於 2021-7-8 06:59 AM 發表
眾所周知,美國對網絡監管特別是涉及國家安全的法律比任何國家都嚴厲。據不完全統計,僅在情報和國安訊息領域,美國最少有46種法令明確部門權責,確定機構職能。近年以反恐為名的法例更多如牛毛,情報部門有權任意搜查私人電話、電子郵件、醫療、財務等各種紀錄。
對此,美國科企從來不敢說不,反而積極配合,隨便出賣客戶私隱。這次港府只是修訂私隱條例防止惡意起底,他們便以保護私隱和言論自由為名群起而攻,簡直虛偽到了 ...
走啦!死仆街

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-7-8 07:32 AM 發表
中環High Tea——維他奶和浸大後知後覺

過去一星期,有兩宗涉及黑暴運動延續的案件,被捲入其中的有兩大機構,包括維他奶集團和浸會大學。維他奶集團有員工就七月一日銅鑼灣刺警案件擅自發出內部通告對刺警者表達同情。浸會大學一名公關職員涉嫌策劃製作土製炸彈與其妻及另外七個人在前日被捕。兩宗案件性質不盡一樣,但兩大機構同樣都是後知後覺,錯過了最佳的時機回應,對已造成更大的傷害。

維他奶集團員工擅 ...
一向支持恢復死刑+打藤

引用:
原帖由 藍皓星兒 於 2021-7-8 10:14 AM 發表

咁日日走去搶us949,真係好過番工又吾會被拉
好呀!呢D世外桃園,好啱黃屎曱甴住,太自由鳥

引用:
原帖由 maggietsoi3 於 2021-7-9 08:10 AM 發表
市民應該加多D力,令到佢哋被踢出校

呢班廢物,
應該要扣返之前所有既大學學費,
跟手踢出校,
禁鐘意攪事,
吾好讀書。

香港納稅人,
真係冇必要禁慷慨
倒水落海。

#好多大公司
內部講明
吾請近幾年
香港大學生

#冇人脈
就吔得屎

#我啱啱
同2個世姪女揾到工

#其他正常學生
真係比呢班
學牲害死

借位一用

請各位多多轉發+簽名支持,或者用whatsapp forward🙏🙏

教訓下D學畜,順手比D老屍睇下

《全民聯署強烈要求李國章盡快開除悼念恐襲者學籍》

我們憤怒了 😡 全港市民強烈譴責「香港大學學生會評議會」宣揚及鼓吹恐怖襲擊行為,搞事學生顛倒是非,辜負社會和大學的期望和栽培,同時對社會帶來極大的傷害。

搞事學生假道歉、真卸責,港大校方絕對不能姑息養奸 !

我們「保衛香港運動」發起全民聯署,強烈要求"講得出要做得到"的香港大學校務委員會主席李國章盡快開除悼念恐襲者的搞事學生之學籍及收回學生會的會址,以維護香港大學百年的校譽。

聯署連結 :
https://docs.google.com/forms/d/ ... 1KFReeDAJw/viewform

稍後會把聯署信遞交給【港大校委會主席李國章】以表達我們的憤怒和要求。

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2021-7-9 01:47 PM 發表

校方至少要出警告信或每人記大過一次
《全民聯署強烈要求李國章盡快開除悼念恐襲者學籍》

我們憤怒了 😡 全港市民強烈譴責「香港大學學生會評議會」宣揚及鼓吹恐怖襲擊行為,搞事學生顛倒是非,辜負社會和大學的期望和栽培,同時對社會帶來極大的傷害。

搞事學生假道歉、真卸責,港大校方絕對不能姑息養奸 !

我們「保衛香港運動」發起全民聯署,強烈要求"講得出要做得到"的香港大學校務委員會主席李國章盡快開除悼念恐襲者的搞事學生之學籍及收回學生會的會址,以維護香港大學百年的校譽。

聯署連結 :
https://docs.google.com/forms/d/ ... 1KFReeDAJw/viewform

稍後會把聯署信遞交給【港大校委會主席李國章】以表達我們的憤怒和要求。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-7-11 03:21 PM 發表

本人伸咗一腳
多謝!

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-7-11 04:15 PM 發表

Done!
支持踢班黃畜生出校!
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/8777714

呢D咪就係過街老鼠😚😚

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-7-11 05:12 PM 發表

今日中午走轉鯉魚門支持kate姐

支持警隊
師兄👍👍👍
等我放呢間
入我個list先

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-7-11 03:28 PM 發表

安心出行主要係俾用家盡早收到通知,唔係俾政府跟蹤佢地囉!
怕被跟蹤吾好上網,吾好用信用咭,吾好開gps跑步,淨係呢三樣野,我已經完全沒可能吾用

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-7-11 03:26 PM 發表

知道都冇辦法,唔支持驚冇左仔女,到最後咪幫口閙埋政府,出事就怪責政府咁樣對年青人。
呢啲咪就係綑綁式,點解香港有200萬+1?

有幾多父母,夠膽親口同曱甴仔女對抗??

我估冇30%

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-7-11 03:20 PM 發表

煮食都唔撈、老鬼坐監、衰已完退堂,淪落到就黎亡黨。
$作怪

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-7-11 12:01 PM 發表

佢哋嘅優越感就係來自填紙仔
真係可憐又可悲
我見到呢類填紙仔既儍L,自然會反眼🤫🤫🤫🤫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]