• 瀏覽: 704,938
  • 回覆: 127
  • 追帖: 137
+745
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-11 11:30 AM 發表

裝睡的人永遠都想活在自己夢裡面而不想醒來,但身體永遠都最誠實,這幾天打科興必太的人都係55開,口說不好但隻腳就會走
所以依家都仲係咁真係再同佢哋講都嘥氣,佢哋係都要睇唔起中國嘢,話鬼佬都唔買來打~
事實勝於雄辯,依家科興剩番唔夠50萬劑,復必泰仲剩180萬劑,啲人點選擇都好清楚,不過佢哋揀睇唔到就算啦~個腦比人洗到無得救

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-11 11:44 AM 發表

中東油王杏家都打國藥科興,有些白鬼仲包機去中東打所以說裝睡的人係唔會醒的,,所以我現在都無跟同事交流只和幾個同聲同氣的閒話家常,,見到白鬼就仰視真係狗都不如
腰兄我都係依家都只係同同聲同氣傾計吹水算~同依班白皮奴傾計都嘥氣,同佢哋傾只會令自己谷氣

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-11 11:52 AM 發表

疫情關係嚟17個月我都一個人食午餐如工作問題外就跟這些黃人沒交流,但睇得出有些已無這樣黃偶爾會過嚟問下我工作問題呀甚至生活問題,,但香港已比去地打到回不去了多少家庭破裂,現在拍拍屁股想無數嗎,,,所以我都好行的回他們,,,我現在就過好自己小生活照顧好家人希望盡早有限度通關可跟妻女團聚
係~回不去的了~自己過好自己就算~希望今年內可盡快通關,分隔既家庭可以團聚,腰兄撐住

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2021-6-11 01:01 PM 發表

補充少少
嗰五十萬只係計社區接種
科興可以喺私家醫生度打,嗰條數冇直接畀出嚟
多謝師兄補充

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-6-11 04:35 PM 發表

我公司啲同事因為工作,必定要打。已知有起碼20個係打復必泰,得4個打科興。打復必泰果啲一講起科興就話會死人,呢啲重要黑暴果陣問過,點解香港人咁鐘意返工架潻😏
不過最令我驚訝嘅係,黑暴初期已經自稱話係藍嘅,都係5月底聽到有樓抽先卜打針咋。重要話佩服我打科興😒
啲黃嘢無得救架啦~科興打左幾億人啦佢哋唔係唔知呀嘛?

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-6-11 05:48 PM 發表

佢地就算知都唔會信架,到而家中國有啲乜好嘢,都話呀爺係假大空,無言!
個打復必泰個藍人之前重抱怨,呀爺做乜送國藥比人地,科興就比香港。科興係香港要求架嘛,同埋當時馬來西亞已經有科興喇😑 巨嬰真係冇叫錯,重要係超齡嘅,浪費奶粉!
佢哋真係好煩~又無知又無恥又無腦~總之要全部人圍住香港轉咁,大陸做乜都唔岩~

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-11 05:57 PM 發表

憎人富貴厭人貧嫲,內地同胞不可能超越我地的所以近年就污名化,只要係內地的都唔好都係假的,班後生真係以為祖國好落後的都唔願意去睇下,,全部人睇晒懶人包就個個變了內地專家,,,阿邊個邊個自稱夫子的內地專家幾十年無返內地,但每次被訪都長編大論真係以為去訓係主席床底呀,,,
愚港放棄3代人在所難免但也真係要幫助正常年輕人,資料說今年有萬幾人申請到內地高中大學讀書,這群莘莘學子就係香港以後的希望:smil ...
侯生真係要救得一個得一個,好多時就係比一班黃既上一代洗壞腦,佢哋真係要親自見到內地係發展進步先有救~我個部門大多六,七十後,我依個八十後就四字頭都叫比較年輕既,但公司就黃多藍得幾丁,今朝講打疫苗,有個黃阿媽岩岩有個升中既女,同我講話今朝大台有間中學話安排學生打針係逼學生打,擺明係親中親政府,我真係好難理解~

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-6-11 06:23 PM 發表

我呢度同事就係咁,有個重同我講新彊,話之前有外國記者去做採訪,啲官員專登將個所謂集中營加建個藍球場,打掃到好乾淨比啲記者睇,到佢地走咗就立即回復原型。重比我睇啲上空拍到嘅相做證據潻🤦🏻‍♀️唔好話係咪有所謂集中營,能夠一夜間整個藍球場,再一夜間將佢消失,變返成為滿滿嘅營房,中國科技係咪超先進呢?!
但係無奈呢個人係專業人士,喺呢度教年青人學佢嘅專業,好多我地學生會當佢地神咁拜🤧 我當然有同上 ...
佢咁講中國直頭識得變法術咁慢慢變又得即刻變又得,真係好痴線

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-12 08:19 AM 發表

呆灣藍波搵真係真心呃到底
成班生番以為自己藍波灣

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-6-16 08:02 AM 發表
涉派港獨傳單中四生 保釋被拒旁聽者激動

【明報專訊】17歲中四男學生及45歲女文員涉設計及指派「宣揚港獨傳單」,被控一項違反《刑事罪行條例》下的「串謀刊印、發布、分發、展示或複製煽動刊物罪」,兩人早前被拒保釋,其中男學生的保釋申請昨於西九龍裁判法院處理,《港區國安法》指定法官、總裁判官蘇惠德最終拒絕其保釋申請,男學生須繼續還押至8月6日再訊。

上次提訊無律師代表的17歲被告黃俊偉, ...
細路?衰啲講句老豆都有能力做啦

澳門在台經文辦都停業了

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-16 12:19 PM 發表

呆灣省呆呆子準備好沒,很快戰機就飛過妳頭上的
早排話有28架戰機破紀錄,睇來都真係快了

引用:
原帖由 054D 於 2021-6-16 05:37 PM 發表

希望早日禁止台灣豬肉制品入口
最好連埋菠蘿乜嘢都禁

我公司班黃嘢開始轉太,上星期先話科興唔掂大陸嘢乜乜乜,今日又討論疫苗,連黃到黑果個都話打科興,驚復必泰副作用太勁

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-6-16 06:24 PM 發表
政府早前公布,批准已接種新冠疫苗的金融機構高層,在來港時豁免接受強制檢疫。《彭博社》引述消息指,港府將暫緩相關計劃。
暫緩係好事~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]