• 瀏覽: 704,937
  • 回覆: 13
  • 追帖: 137
+745
難得前排!我在廣州,一切如常!

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-5-29 03:02 PM 發表

看看廣州只有幾單
就大規模檢測同打疫苗
反觀呆灣
身在中國真係好幸福
廣州防疫一直都好嚴謹,因有朋友就在街道做負責呢樣,呢排真系好唔得閒

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-5-30 12:51 PM 發表

祝願廣州快點無事🙏

要感謝檢疫工作人員辛勤工作,大熱天30幾度著防護衣,真的很辛苦。🙏🙏🙏
多謝!我相信廣州政府同廣州醫護!個個都好乖等緊驗核酸同居家!做好自己,唔比麻煩人地!好快無事!

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-5-30 11:20 PM 發表

主要今次確診嘅系印度變種病毒,傳播性極強。最重要嘅系原本疫苗沒有迫切性,疫苗接種率不足。所以,有啲措手不及嘅感覺。而家廣州開展各區全面檢測了,嚴防死守,防止疫情擴散。封咗好多小區
講真我系廣州感覺還好!政府層面當然最高級別應對!

引用:
原帖由 迷失一號 於 2021-5-31 07:40 AM 發表

師姐,內地打疫苗進度如何?好似有啲變種既入左內地!
廣州疫苗好難約。廣州呢排有疫情,各區全員檢測,希望可以儘快搞定!

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-6-4 08:34 PM 發表

啱啱喺旺角坐小巴返慈雲山,沿路都多咗警車。可惜我喺車入面,講唔倒加油😎
我有朋友以前住慈云山慈樂樓

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-6-4 11:46 PM 發表

師姐,咁啱 不過應該係慈樂邨吧?
對,佢依家搬咗去慈樂村樂旺樓

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-6-7 07:16 PM 發表

C兄,喺某藍人非死不可群組見到你喎

不過,私人公司批疫苗假,確實增加咗打疫苗意欲
嘻嘻,我見咗佢系群組好耐,好多次見內容都一樣的!尤其講教會的

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-6-10 10:30 AM 發表

唉, 我都好想快D有得試鴻蒙
呢排plan緊裝修, 唔知整唔整智能家居好
長遠計一定整

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-11 09:47 PM 發表
今日疫苗接種第一針又破紀錄,齊心抗疫保護自己保護他人12418750
我地廣州根本約唔到

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-11 10:39 PM 發表

師姐聽講醫護人員都在驗核酸和前線工作人手不足,所以廣東省某些地方停打疫苗,,情況是這樣嗎。
人手現在有增援無咁短缺了,依家系無疫苗,好多人打了第一針都超40日了,居委就叫咗人登記,只能等佢地安排了

引用:
原帖由 happyfatcats 於 2021-7-6 11:31 AM 發表
離哂譜,
被捕恐怖分子有大學管理層!
19年到依家難道還未睇清咩,三山五嶽,咩人都有

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-7-8 09:44 AM 發表

係~堅堅真係好寸,加埋個寸樣真係大快人心~汪文斌就太斯文嘞
外交官都有各自分工架🤗

超強組合一出,果然超強💪💪💪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]