• 瀏覽: 705,059
  • 回覆: 133
  • 追帖: 137
+745
引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-6-8 06:40 PM 發表
https://std.stheadline.com/realtime/article/1593742/%25E5%258D%25B3%25E6%2599%2582-%25E6%25B8%25AF%25E8%2581%259E-%25E5%25A4%2596%25E5%25AA%2592-%25E6%25B8%25 ...
公司員工係工作時間做私人事務,如果發生意外都工傷都唔包,點解港大教職員違反國安法要幫佢法律支援呢???

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-9 11:11 AM 發表

如果嚟條花花公子做到特首,我就真係返深圳住
同你賭一串燒賣,煙仔何一定做唔到下屆持首

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-9 02:34 PM 發表

係呀,嚟點我都唔清楚,有師兄姐知道嗎
當初政府話科興同伏必大各 750 萬劑,夠晒香港人每人兩針,而家伏必大無乜人打,所以叫藥廠唔好送貨過黎,話科興唔夠貨可能係指呢一 lot 貨,祖國一定畀夠疫苗救港豬,信中央,信林鄭,撐警隊

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-9 02:44 PM 發表

大師兄這串燒賣係食定啦,好衰的
我會同大叔分享呢串燒賣

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-6-9 04:41 PM 發表

佢入唔入閘都成問題
佢仲惹火過葉劉
俾佢做特首燒咗香港都似
所以一定有燒賣食

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-6-9 04:58 PM 發表

評論佢令我諗起一個人,但講出嚟就得罪兩個人

何志光,乜都噏得。但如果俾佢做嘅話,天下大亂
一向唔睇所謂 KOL,跟住大叔,馬兄,K兄,一定唔會衰

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-6-9 11:02 PM 發表

包多串魚旦啦
小賭怡情

引用:
原帖由 hanE 於 2021-6-10 07:05 PM 發表

臺灣今年未打風🤔
打風會有雨水,今年台灣都係唔好打風啦

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-6-10 11:40 PM 發表

唔係屋漏偏逢連夜雨咩?🤭
佢哋就想連夜雨啦,咁可以唔使制水

睇樓盤銷售員嘅親身經驗,返去大灣區居住都要留意,以前無考慮過呢啲情況

https://youtu.be/cyBeDv5PIU8

引用:
原帖由 054D 於 2021-6-12 11:41 AM 發表
先唔好講通識。
以理科,例如化學,會考化學科知識基礎,可能在當日高中課程就被推翻。因為真正模式太複雜,不而宜會考教,所以用經典模式簡單學左先。

物理一樣,唔係一開始就學相對論,都係經典力學,係現實還境下可以解釋的模型。

理科都尚且如此,要就番學生年齡段先用簡單方式切入,通識科點可能要學生,係年紀有限智識累積不夠下,可以自主無課綱唔審教材下分析世界大事?

根本連教師都 ...
班學生根本無基本基礎知識,點可能叫佢視野思維提高一點去考慮其他可能性,所以通識科個設計已經有問題,老師同學生咪一齊亂咁黎教同學

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-6-12 08:24 PM 發表

條羅湖聰向倫敦搞緊集會遊行,又光復又毒辣又播亡國歌,交下功課。
有朋友都畀咗片係曱甴係日本搞遊行,仲係死心不息

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-6-13 04:00 PM 發表

可以試下用武官做特首
前警務署長曾偉雄

引用:
原帖由 TWSK73 於 2021-6-13 07:20 PM 發表

我鐘意鄧一哥,有勇有謀有承擔。
曾一哥有承擔,退休後又做國家公務,最鐘意佢夠硬

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-6-14 07:13 AM 發表

訓練出黎可以做乜?公然掟野然後俾人拉??
我都話過:無左班和你死幫佢地做護航.佢地點會惡得出樣?
612"所謂"堵路原來只係有一兩個傻仔掟"一個"垃圾桶蓋落馬路....咁都叫做"黑暴重臨"?

有防備之心係好,但不需過猶不及,警方有晒情報已經知道派幾多警力,我個人認為佢地無可能再好似2019年咁既光景....否則班黃友唔駛移去英美澳加搞集會而且唔敢向中國 ...
警方依然宣傳「閃避求」同「守城」,即係要提大家保持警戒心

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]