• 瀏覽: 705,052
  • 回覆: 144
  • 追帖: 137
+745
引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-7-10 10:56 PM 發表
不是, 我都喜歡看.  等共青團來答你.

喜歡日本動漫就是“精日”嗎?共青團中央這么說                       
2018年03月15日 08:06                                觀察者網                           
        人民日報3月14日消息,近日,由于“精日”們的過激行為 ...
精日同祟日嘅分別係乜?
香港大把果d當日本係鄉下嘅人,去旅行只去日本,連買餸一定要dxnk… axon… 真心唔明
係佢地對世界其他國家一無所知?定日本嘢d quality真係好成咁?😑😑😑

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-7-10 10:09 PM 發表

上星期同阿仔去社區疫苗中心打針,竟然有人(二三十歲港女)戇鳩鳩填紙仔,而唔掃安心出行。

但轉頭你都入去打針喇,你張針紙有曬日期時間喎,仲要打針記錄留在政府檔案裡面,政府有曬你行蹤記錄,張紙仔可以點樣唔比政府知你行蹤呢?黃人喺要做埋啲低能白痴嘢,黃人傻唔喺扮㗎。
真係好奇怪的
果日陪老豆去pickup身分證,又見到有條港女填紙仔😑😑去得果度一係做證換證同取證㗎啦,唔通政府又會冇record咩😒😒
yc白痴不是扮的

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-7-10 09:51 PM 發表

好似特務qq咁做偵探影相,再說全部是造假:
"我現場睇ga,點呃到我''🤣🤣🤣
我有菲賓同事問我d月壤係咪真喎,點解月球都有土喎
㦝住咀同佢講:sry我地唔係科學家既冇資格亦唔識點證明d土係真定假同埋我冇去過月球
既然佢咁鍾意每事問,咁佢地係咪同樣會懷疑美國架太空船係咪真㗎先(唔好又雙重標準喎)

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-7-10 09:22 PM 發表

唔係囉,好多學生拿著手機但無人掃囉,著住校服應該中四五的
其實我公司d外國人同事反而全部都支持同掃碼的,仲讚個app好

但其怪係幾個朋友(土生土長香港yc), 出親去食食飯就填紙仔···有一兩個仲詐詐帝人地叫佢掃碼話掃左,但其實又冇掃又冇填紙
咩心態😡😡佢地咪想做防疫隱型詐彈?
下次見到呢d人,究竟應該小爆佢,定去政府度投訴間餐廳check得流?

引用:
原帖由 藍皓星兒 於 2021-7-10 07:00 PM 發表

師兄講得啱,大事大非問題上真係不可以退讓,吾好好處理直程教壞後代,最終都係父母自己受番,因為係業報
果日去cousin個畢業禮
d中學生
都有好多yc😒😒
上台時一班20人,有15個戴黑口罩😒
d家長同d同學咁黃,日日仲講緊「大陸人貪污落嚟香港炒貴哂d樓」,有冇咁out呀佢地,老虎都打咗咁多隻啦😑自由行都冇哂啦😑香港人大把炒樓炒股嘅投機人士啦😑好心···自己去內地睇吓今時今日嘅狀況先comment啦教壞小朋友😒

冇得救

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-7-10 06:42 PM 發表

香討大部分人是愛國愛港的所謂南絲,但有部分南絲是反特首及部分官員,可稱香土是藍絲基地。
我都介紹左2個藍同事睇宜家佢地日日上香討

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-7-11 09:29 AM 發表

投訴餐廳check得流喺治標方法,曾經去過一間酒樓,比食環冚過把關不力,之後酒樓安排守門大將軍續個捉,亦親眼見過彈個啲填得唔好嘅紙仔要再填。
火火請問去邊度投訴?係咪有d熱線之類?

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-7-11 05:20 PM 發表

怕被跟蹤吾好上網,吾好用信用咭,吾好開gps跑步,淨係呢三樣野,我已經完全沒可能吾用
最好方法係:
唔好生存

香港係
言論太自由😒😒
https://youtu.be/UmZJVk8qs74

呢d社會垃圾咁冷血😡😡😡
死十次都唔夠
小朋友好無辜😢😢
https://youtu.be/oNPQthnpCjE

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]