• 瀏覽: 705,094
  • 回覆: 39
  • 追帖: 137
+745
引用:
原帖由 dustin 於 2021-6-18 03:01 PM 發表

貴花田簡直係打破我對"DJ"嘅認知,聲又拆,講嘢又唔清楚,做節目喪笑9up...終於無得撈,但都呃咗好多年飯食喇
我以為剩係炒帛金豪, 估唔到連呢個肥婆都炒埋
以前返舊公司搭小巴, 成日被迫聽佢哋個垃圾節目
帛金豪把口賤, 呢個肥婆講嘢又煩又無point, 抵炒

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-6-18 02:15 PM 發表

照理國安封得毒果銀行戶口,應該預佢有此一着,但如果出糧就點都要經香港銀行,我相信如果傳聞屬實,應該會有後續行動。

現在國貨及內地品牌,質量不差,我幾條行山褲都喺淘返嚟,已著過多次,好舒服
我覺得國安咁做得, 應該係引蛇出動, 睇下毒果有幾多個黑金ACC比佢哋block

而家D淘佬貨真心唔錯, 我淘開果間瑜伽衫同HK買果D質料差唔多, 但平一半有多
仲要又多款又多顏色揀, 真心唔錯

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-6-18 09:44 PM 發表

今晚飲咗清島,賀一賀毒果被冚,帛金豪被即炒
今日開埋屋企最後2罐天地一號, 又要落單買過
呢排太多漢奸落鑊, D花生同埋天地一號飲得好快

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-6-26 09:01 PM 發表

澳門居民寧願返內地或來港醫重病都唔去"謀財","害命"醫院.....
其實呢兩間醫院硬件上唔錯,好多貴價先進儀器都好捨得比錢買🤑
只係醫術有限😓

引用:
原帖由 big3624 於 2021-6-27 09:17 AM 發表

咁要分開係人定係制度問題,人係自私咁爭取個人利益最大化(呢個係經濟學最基本假定),制度係想保護大多數正常人,所以當人同制度有衝突就有而家所講嘅情況,祇可以話制度要不斷完善,但一定不會完美,例子係大學嘅數學系,班教授如果做研究數學model即使成功,但你同個教授一樣都唔知有乜用,而我哋好多日常生活嘅事就用番幾十年前嘅研究成果,例子係手機訊息加密/數碼簽注嘅理論係幾十年前啲乜乜研究成果

引用你話經 ...
數學/統計學有好多意想不到既應用方式
例如用嚟賭馬🙄

https://orientaldaily.on.cc/cnt/ ... 0227_00174_001.html

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-7-2 08:53 AM 發表
自殺式恐怖襲擊,完全同意何志光的推理👍👍👍

揭露 法輪功直播插警/自殺式襲警不可饒恕/應用緊急法取締邪教20210702:https://youtu.be/uUfYbTM1yT4
HK政府其實一早就應該處理法輪功
呢D邪教以前係大陸專做埋D謀財害命既勾當
最出外果次係天安門自焚事件, 李洪志呃班信徒去天安門度自焚
以前政府不作為, 而家應該要撥亂反正

https://www.chinacourt.org/artic ... 01/id/3182368.shtml

引用:
原帖由 lilily97 於 2021-7-2 09:37 AM 發表

呢黑媒,講埋呢野似是化解修補政府跟市民的怨氣,實際系暗踏多幾腳,雖然毒果已除,但其他黑媒的勢力仍在,好似的士小巴司機,日日聽埋聽埋,點會唔被洗腦
同意!
係香港生活其實比上不足, 比下有餘啦
例如而家疫情, HK有大量疫苗供應, 仲有2個牌子可以揀, 其他地方邊有咁好?
只係而家班人唔識去感恩, 只係識雞蛋入面挑骨頭

引用:
原帖由 big3624 於 2021-7-2 09:07 PM 發表

醫委會唔重組始終無法大改革,佢哋最怕釘牌,如果醫委會非醫生代表強大到可以影響釘牌,咁個個都收聲
HK醫護人手不足, 所以班黑醫護先有恃無恐, 有籌碼同HA講數
而家政府搞緊輸入外地醫護, 想增大醫護既數量
當外地醫護既供應量足夠多果陣, 班黑醫護就越嚟越唔值錢
到時政府手頭上既籌碼就多好多, 係僧多粥少既情況下, 最後班人只會為糧支而跪低

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-7-8 10:55 PM 發表
@半空熱情的腰部 12493951
我果度個曱甴街道辦仲未辭職, 真係好失望

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-7-8 11:57 PM 發表

唔緊要,將會被直接DQ
望就咁望啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]