• 瀏覽: 704,855
  • 回覆: 7,460
  • 追帖: 137
+745
引用:
原帖由 happyfatcats 於 2021-5-29 01:27 PM 發表
食緊lunch,見住一班正常學生入場, 可惜個個手持手機, 但排隊寫紙!
香港全方位洗腦,可惡教畜'惡'不可抹😡
師兄正常背後都可能好得人驚的,2019年10月見到10幾個學生正常樣但成班入左柴灣公園廁所,跟住出返嚟全部變左黑暴裝束,跟坐去地鐵站,睇個衰樣最細這個讀中一左右

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-5-29 01:19 PM 發表
抽獎
果然好有效😂😂😂
tvb news 話係開放雙程證接種疫苗有關

相信各大地產啇唔會畀信和一個攞晒彩,可能遲啲仲有多幾間樓抽獎

支持

支持大叔

報到

報到,支持大叔

報到。
支持港府,除咗有望清零,早日清埋黑媒/醫/師💪🏻🙏🏻

支持大叔,報到
希望政府可以取締教協,救救學生,免被黃毒教師荼毒學生

你試過成卡車一半係曱甴, 又渣埋竹枝, 水喉通未?
個背包仲唔知有冇汽油彈

先支持大叔

報到

教育界一到要整頓
教師可以當一份工Hea教
但絕不能教學生反中亂港

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-5-29 12:22 PM 發表

讀得師範梗係會直入學校,或者已經係學校做緊,但同宜家教大幾乎只從 JUPAS 招生唔同,師範一樣會招係社會打滾過幾年既學生

我係兩間七八十年代創校既屋邨學校做過。果度班前輩十個有七八個都有學校外既社會經驗,係近幾年先多大學畢業直接教
雖然可能冒犯左呢度從事教育嘅帖友,不過事實係近三十年教育界根本吸引唔到人材。

我讀大學嘅年代,只有考唔到大學,考唔到理工,考唔到浸會,先至會去報師範。

同樣,大學畢業時除左個別從小立志做教師嘅同學之外,只有揾唔到工嘅先至會去做教師。至於真係叻又想教書嘅,都會選擇讀埋碩博教大學啦!

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-5-29 11:04 AM 發表
今次短評,說說愚港的教育界。先說重點:2014年佔中及2019年黑暴,教畜協會作為推手之一,毫無疑問,罪不可恕!

咁多年來,大叔斷斷續續都和教育界有接觸。大叔家人及朋友中,也都有當老師的,尚幸的,他們都是正常的教師,他們未必係藍或紅,但至少不是黃,未有蠱惑蠱動未成年人出去破壞社會,而且會盡量導正學生的價值觀。但他們只是極少數中的極少數,在他們身處在大環境中,要抗衡庸師廢師壞師的力量,他們也是極艱 ...
毒媒體及教畜協會,必然要大力整頓

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-5-29 11:49 AM 發表
難得前排!我在廣州,一切如常!
看看廣州只有幾單
就大規模檢測同打疫苗
反觀呆灣
身在中國真係好幸福

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-5-29 11:04 發表
今次短評,說說愚港的教育界。先說重點:2014年佔中及2019年黑暴,教畜協會作為推手之一,毫無疑問,罪不可恕!

咁多年來,大叔斷斷續續都和教育界有接觸。大叔家人及朋友中,也都有當老師的,尚幸的,他們都是正常的教師,他們未必係藍或紅,但至少不是黃,未有蠱惑蠱動未成年人出去破壞社會,而且會盡量導正學生的價值觀。但他們只是極少數中的極少數,在他們身處在大環境中,要抗衡庸師廢師壞師的力量,他們也是極艱 ...
刻不容緩!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]