• 瀏覽: 704,918
  • 回覆: 7,460
  • 追帖: 137
+745
👍支持!

報到💪🏻

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-5-29 12:44 PM 發表

我遇到果班前輩,七八十年代入職時都係二十五到三十幾,唔係我未入去做,佢地都就退休啦...
教大唔經聯招入果班,大部份都係在職教師去讀PgDE
佢地班本科生基本都係聯招入
但教大唔會有太高分既學生申請報讀的....

好多都係水泡心態入去......

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-29 01:01 PM 發表

但教大唔會有太高分既學生申請報讀的....

好多都係水泡心態入去......
要求唔好咁高...

教大本科畢業既教小學到初中為主

報到
支持大叔
支持祖國

謝大叔
報個遅到先再睇

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-5-29 01:02 PM 發表

要求唔好咁高...

教大本科畢業既教小學到初中為主
問題係呢段時間係小朋友的白紙期,會否學壞都係由呢個時期開始....
呢段時間原則上老師講乜學生都會全面吸收......
所以如果個教師立壞心場,呢個時期班學生就好大劑......

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-5-29 11:58 AM 發表

中三以下連學位都不用

以前有文憑教師和學位教師,現在只淪為rankings
但果班無學位既教師返而真係真心教學,以教好學生為主.....

支持
留名繼續跟各位師兄師姐學野

引用:
原帖由 一手濃 於 2021-5-29 12:15 PM 發表

我更加認為,留返蟲汰、維維之流,比班yc選擇,更加係好事

外,可以塞住班死白皮嘅臭口,大條道理話比佢地聽,我地唔係無比泛民入閘㗎,不過入唔到嘅就係佢地本身有問題,香港依然有選舉

內,可以比班小yc打jj,當然留返d屎味嘅朱古力佢地食,阿爺唔在乎

我真心希望,如果只有一個曱甴可以入閘,果個係維維,以後維維就係yc代表
對佢地仁慈即係對自己殘忍.....
中央唔會再俾面西方,相信連戲都唔會做,我個人粗淺睇法下蟲太之流相信都係無得留低.....

我都仍然堅持今年大家都唔駛去投票,立法會90個位足額提名算數...中央都唔想因為爭立法會位而搞到俾人地有機可乘玩分化...

抽獎
果然好有效😂😂😂

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-5-29 12:02 PM 發表

師兄及國內平安,正常生活,就是最好!
報到先
大叔兄係paula師姐哦

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-29 12:48 PM 發表
報到,支持大叔

教畜協呢單嘢吠咗兩三日,不過楊局長無理佢,如果無理解錯誤,學校要接受及調查對教師的匿名投訴,呢把刀有一定殺傷力,投訴者可不用擔心暴露自己身份,又睇下以後有咩好戲

[頭條日報] 教協促教局收回新投訴指引 質疑未諮詢校長或教師團體

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2085336/
教拹分分鍾會比取締的

食緊lunch,見住一班正常學生入場, 可惜個個手持手機, 但排隊寫紙!
香港全方位洗腦,可惡教畜'惡'不可抹😡

撐大叔新帖 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]