• 瀏覽: 15,043
  • 回覆: 125
+6
引用:
原帖由 starr 於 2021-5-28 00:07 發表

半年5500,大概要180年先可以送走晒200幻+1  
你仲計漏左回流. 甲由大約平均三至四年就會放棄 , 回流番來.

除非政府立即封佢地回港. 唔係300年都太樂觀.

身邊都知道有人用BNO去英國,其實大部分可以算係香港既losers。一班就係成世人租私樓又高入息唔啱資格申請公屋居屋儲唔到錢買樓唔上唔落既假中產,另一啲就係唸住賣咗層樓揸住一千幾百萬過去搣既中年管理層人帶同屋企小朋友去嗰邊讀書。再有啲就係大學畢咗業幾年前年成日上街扮黑暴既憤青。佢哋既共通點就係平日只睇毒果!

引用:
原帖由 MBLN 於 2021-5-27 07:15 PM 發表
近月本港爆發移民潮,不少港人選擇申請BNO簽證移居英國,英國內政部今日(27日)公布最新的入境數據,指今年首季共錄得34,300宗BNO簽證申請,其中2

唔係有2百萬嘅咩🥺10份一都冇喎又呃人🙄

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/630606?
咁小,太失望啦。
香港政府可唔可以強制BNO持有人移民英國呀?

LOTR 係外國係 lord of the ring 既縮寫,講一班侏儒既冒險故事,然後最終返屋企,跟本就係用緊英式幽默諷刺緊香港人

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-5-28 00:11 發表
身邊都知道有人用BNO去英國,其實大部分可以算係香港既losers。一班就係成世人租私樓又高入息唔啱資格申請公屋居屋儲唔到錢買樓唔上唔落既假中產,另一啲就係唸住賣咗層樓揸住一千幾百萬過去搣既中年管理層人帶同屋企小朋友去嗰邊讀書。再有啲就係大學畢咗業幾年前年成日上街扮黑暴既憤青。佢哋既共通點就係平日只睇毒果!
我識果D都係. 係香港無成就. 覺得係因為政府問題. (而唔係自己問題). 所以去左英國.

引用:
原帖由 豆腐魚腩 於 2021-5-27 09:32 PM 發表

呢個叫移民潮
香港 日日有150名新移民 一個月都4500啦

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-27 07:18 PM 發表
差唔多家家戶戶都派出先頭部隊往外部暑 
送機票, 快走~

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-5-28 12:11 AM 發表
你係李嘉誠個仔定身家幾千億?
講到自己大贏家咁
咪又係眼紅人去到自己去唔到

快啲走、吾係又想呃埋電子消費卷先走.

引用:
原帖由 MBLN 於 2021-5-27 07:15 PM 發表
近月本港爆發移民潮,不少港人選擇申請BNO簽證移居英國,英國內政部今日(27日)公布最新的入境數據,指今年首季共錄得34,300宗BNO簽證申請,其中2

唔係有2百萬嘅咩🥺10份一都冇喎又呃人🙄

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/630606?
取消身份證

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-27 07:18 PM 發表
差唔多家家戶戶都派出先頭部隊往外部暑 
說好的200幻呢?

快啲走!記得賣樓走

引用:
原帖由 S.Boo 於 2021-5-28 12:59 AM 發表

你係李嘉誠個仔定身家幾千億?
講到自己大贏家咁
咪又係眼紅人去到自己去唔到
外國passport我有so what,香港係我哋土生土長中國人既地方亦係個人事業家庭既根!身家唔洗幾千億但住得ok有樓有車就夠啦!唔敢認自己係中國人既快啲走咯,個人短暫會開心啲,不過到時住落唔好後悔外國呢樣嗰樣唔夠香港好成日去比較。

申請增幅係咪好似放緩咗?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]