• 瀏覽: 27,832
  • 回覆: 149
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-5-27 09:00 PM 發表

你咪系、囉
過多三十年就可能係!

引用:
原帖由 okla3 於 2021-5-27 08:58 PM 發表

死者好似係男屍腦殘喎
我理得佢!

引用:
原帖由 大林林 於 2021-5-27 08:30 PM 發表

一個去行山就唔應該救
應該全部上山要手機登記Gps定位,無登記的就唔使出動咁多人救,可以家人自費招人上山搵,但全部要定位!

尋日見到佢赤手空拳打巴士

引用:
原帖由 tamadabi 於 2021-5-27 08:27 PM 發表
早死早超生

阿彌陀佛
這是天竺人的思維

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-5-27 08:34 PM 發表

佢咁肥照計餓5日死唔去,多數自殺。
係有依個可能,但都可以因有意外滑倒墮山既

引用:
原帖由 louis789 於 2021-5-27 09:05 PM 發表

應該全部上山要手機登記Gps定位,無登記的就唔使出動咁多人救,可以家人自費招人上山搵,但全部要定位!
最好單獨行山要打籐

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-5-27 06:32 PM 發表
33歲男子陳璟輝於本周日(23日)獨自前往大埔八仙嶺行山後失蹤,踏入第5天仍然下落不明。搜救人員未有放棄,警方快速應變部

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210527/photo/bkn-20210527135813222-0527_00822_001_01b.jpg?20210527175336

33歲男子陳璟輝於本周日(23日)獨自前往大埔八仙嶺行山後 ...
Those ppl who suffered from serious diseases
still insist to fight against them, in order to
obtain a minor survival chance. This one, god
gave him life, young and energetic but he did
not make grateful and treat it as treasure,
making such a silly decision to end up his life.

呢亭人正一生就累人死就累街坊,死都要攪人

引用:
原帖由 cwilson1 於 27-5-2021 18:56 發表
根本佢的裝備只是簡單衣著

雨傘遮蔭又冇
唔知那些通識有冇教佢野外求生方法架?
簡唔簡單因人而異,同1日見到有人唔洗著衫2手fing fing跑幾轉釣魚翁

引用:
原帖由 鄉貢仁 於 2021-5-27 09:08 PM 發表

Those ppl who suffered from serious diseases
still insist to fight against them, in order to
obtain a minor survival chance. This one, god
gave him life, young and energetic but he did
not mak ...
就好似嗰啲身處喺人類自由指數頂尖城市既人都話唔夠自由一樣,唔知足,唔惜福

引用:
原帖由 大林林 於 2021-5-27 09:07 PM 發表

最好單獨行山要打籐
咁又唔使呱!但成年人幾時都應該為自己行為負責!唔好下下要人救

引用:
原帖由 louis789 於 2021-5-27 09:12 PM 發表

咁又唔使呱!但成年人幾時都應該為自己行為負責!唔好下下要人救
果d八號風球仲落水,害死消防員

黃人又話系被殺或打左疫苗?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]