• 瀏覽: 9,057
  • 回覆: 37
昨日(25日)共有14宗接種疫苗後不適送院個案,8人接種由內地及德國合研的復必泰疫苗,6人接種由內地研發的科興疫苗,其中

雖然幾多副作用個案,好彩不嚴重

天佑香港

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210526/bkn-20210526222314463-0526_00822_001.html

好奇怪,點解有事都係疫苗接種中心??
BNT 因為儲存問題無得講,街外無.
科興診所有得打,由開始都現在都好似都係得一兩單,政府診所長期爆都係好少出事.

我都系私家打。又唔使錢。又方便。仲幫你量下血壓先。系中心有無量血壓?

引用:
原帖由 XEO 於 2021-5-27 01:18 AM 發表
好奇怪,點解有事都係疫苗接種中心??
BNT 因為儲存問題無得講,街外無.
科興診所有得打,由開始都現在都好似都係得一兩單,政府診所長期爆都係好少出事.
診所數字比較細,只有科興,有醫生傍住,好安全的

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-5-27 01:27 AM 發表
我都系私家打。又唔使錢。又方便。仲幫你量下血壓先。系中心有無量血壓?
你就想,最多問一下你身體OK嗎?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-5-27 01:27 AM 發表
中心你可要求量血壓,甚至可以見醫生.

輝瑞BNT  又是拔得頭籌

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-5-27 02:34 AM 發表
輝瑞BNT  又是拔得頭籌
好彩不嚴重,新技術D人自願做白老鼠

唔知有沒有新數據,兩隻疫苗對抗英國變種甚至印度變種的情況如何?唔要政府的宣傳,係科學數據。

引用:
原帖由 安迪2000 於 2021-5-27 03:10 AM 發表
唔知有沒有新數據,兩隻疫苗對抗英國變種甚至印度變種的情況如何?唔要政府的宣傳,係科學數據。
https://ctee.com.tw/bookstore/world-news/462000.html

可以參考一下

據初步證實,該14人送院前數天均有食飯

14人當中,8個復必泰,6個科興
明明復必泰佔大多數,黑記係都要將科興放上標題!

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-5-27 06:11 AM 發表
14人當中,8個復必泰,6個科興
明明復必泰佔大多數,黑記係都要將科興放上標題!
美國老板俾左錢,方向肯定交足功課

"14人打針後不適送院 6人接種科興疫苗"
.....
係咪應該講  "8 人接種 復必泰" ? 佔多數喎

d黑記真係 衰到呢

昨有14人打針後不適送院 6人接種科興疫苗                    
8個打復必泰, 佔過半唔係做標題

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]