• 瀏覽: 5,831
  • 回覆: 59
+6
台灣疫情連日不見好轉,醫療量能已呈現緊繃狀態。專家呼籲,一定要儘速提升快篩能力,最好讓民眾自己在家就能做基本檢測,減少急診室交叉感染風險,

連請假都唔畀? 罷工又得唔得? 萊島唔撚講人權喎!
萊島醫護應該學香港醫護罷工救萊! 睇萊島豬婆會唔會炒晒所有醫護

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/630017/台灣疫情-醫院人手短缺禁醫護休假-業界-再更大量可能爆煲

台灣強逼勞動

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-5-26 05:51 PM 發表
台灣強逼勞動
今次重唔捉到正

「時代雜誌則報導,台灣是敗給自己錯誤的防疫安全感」

你咪亂講呀!過兩日清零架喇

香港黑醫護是否要過去幫手

引用:
原帖由 tony.hk 於 2021-5-26 05:54 PM 發表
「時代雜誌則報導,台灣是敗給自己錯誤的防疫安全感」

你咪亂講呀!過兩日清零架喇
只要所有都變成校正回歸就0確診啦

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-5-26 05:55 PM 發表
幫手反對禁止休假

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-5-26 05:55 PM 發表
係就快啲去,
去咗應該返唔到來香港.  

封城啦,佢做唔做得到吖,真係要當機立斷,武漢初爆疫時若果唔係封城封得及時,後果將更不堪切想

衛生部長話兩周清零

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-5-26 05:48 PM 發表
台灣疫情連日不見好轉,醫療量能已呈現緊繃狀態。專家呼籲,一定要儘速提升快篩能力,最好讓民眾自己在家就能做基本檢測,減少急診室交叉感染風險,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210526/474263578539462656078925.jpeg/cgZHufpSOM9iBMPvqwin6nZPF0qwNfe_f1A-en9QPno?v=w1280r16_9 ...
學下香港醫護點擺工救人麻。

罷工救台

爆煲咪證明個政府垃圾囉,玩政治唔理人民的性命,不過唔緊要,只要夠蠢下次一樣選民賤黨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]