• 瀏覽: 4,169
  • 回覆: 15
筆者在昨天的專欄中,質疑醫管局在二○一九年反修例風波有包庇「爆眼」造假案之嫌。醫管局火速透過政府新聞處發出聲明,反駁有關文章為「失實評論文章

係公眾利益重要,定係一只女曱甴重要!!!
醫局入面有大黃曱甴!!!

再睇咁多黑醫護罷工,居然只係扣翻果幾日工資就算,可想而知!!
再睇下暴徒打市民時,黑記只影被打市民嘅慘樣,但打人嘅暴徒樣貌都唔敢對焦影~~~
黑記黑醫護真心黑!!
新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/politics/article/1582346/政治-時局解碼-大棋盤-醫管局真的無法澄清-爆眼-造假謊言

醫管局充斥大量黑醫護, 好難澄清.

應該咁講 如果女事主係爆眼 大把人開CMS遮住自己個ID同女事主ID影
醫管局作為公營機構真係唔公開得

阿爆眼姐姐姐, 我從來幾時有講過一句我爆左眼呀, 係你地當日見到我熱氣流鼻血就傻下傻下話我爆眼之麻, 之後你地又無端端塞錢比我唔通我唔要, 至於我影相um住隻眼, 純粹一個post擺下姿勢之麻, 難道大家舉起隻中指就話人地強姦左你, 你地唔好甘天真啦, 仲要加句死蠢

不反對醫管局公開...

但更應由警察取得資料後公開,或政府官員因應謠言做成社會動亂而公開...

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-5-26 12:18 PM 發表
醫管局充斥大量黑醫護, 好難澄清.
咁在重大事故中報導有多少名死者,傷者,傷勢,又算唔算涉及病人私隱..

醫管局只要公布該日有否病人因爆眼入院便可,不評論獨立人仕病情便可..

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-5-26 12:28 發表

咁在重大事故中報導有多少名死者,傷者,傷勢,又算唔算涉及病人私隱..

醫管局只要公布該日有否病人因爆眼入院便可,不評論獨立人仕病情便可..
林鄭唔肯落order叫人做嘢, 講乜都冇用.

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-5-26 12:23 PM 發表
阿爆眼姐姐姐, 我從來幾時有講過一句我爆左眼呀, 係你地當日見到我熱氣流鼻血就傻下傻下話我爆眼之麻, 之後你地又無端端塞錢比我唔通我唔要, 至於我影相um住隻眼, 純粹一個post擺下姿勢之麻, 難道大家舉起隻中指就話人地強姦左你, 你地唔好甘天真啦, 仲要加句死蠢
「爆眼女子」的胞妹稱經過院方檢查後,確認其右眼球爆裂,下眼簾及淚管撕裂,上頜骨亦碎裂,右眼很大機會會永久失明,目前傷勢嚴重,須留院接受多次手術治療
關鍵係爆眼女個唔知乜親戚!

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-5-26 12:32 PM 發表

林鄭唔肯落order叫人做嘢, 講乜都冇用.
其實係, 不過都要佢知係做謠先會落order...,即係佢都以為真係爆眼, 咁要醫管局講多次真係爆眼係無謂...

但成件事引起動亂, 亦可能係非法武器做成, 所以警方應該主動調查,如鑊取資料上有阻礙於應該要求政府出手要求其他部門配合,如發現有任何利用謠言煽動市民情緒既陰謀, 就應該由警方或政府官員澄清...

剩係班黃黑醫護嘅掩眼示威已經誤導公眾喇!
佢哋就有權透露病人私隱?

成件事, 留意...內文第4段

""有知情的醫生直言,少女的傷勢是『極之恐怖及嚴重,與謀殺沒有分別』,他對此十分憤怒。有眼科專科醫生表示,即使現時少女的右眼視網膜沒脫落,『呢啲情況多數視網膜遲啲會甩』,因為眼睛內的疤痕會『扯起』視網膜,而且眼壓會過高,很多時類似的病人最終會失明。」""

為事件助燃, 挑起事故的, 是這2件失德醫生才對!

第1件是所謂的知情醫生, 但隨時根本就是當時爛果新聞中, 慣常手法下, 而虛構出來的人物!
理由當然不用說, 就是亂社!

但如果真有此人, 此位醫生, 就已經是專業性的失德!
嚴格來說就是已經違反了醫生守則, 炒得+隨時可能告得!

第2件是就是那不知那裡柒出來, 似想新聞出位的眼科醫生!
如果他是院內醫生的話, 就是如上一樣,
公開透露及公開閒說病人情況, 已經又是專業性失德, 隨時告得!

但如他只是院外的其他醫生, 他根本不能完全了解病情,
因此當天的言論, 好明顯就是成了政治功能,
在未知情的情況下, 公開亂估醫情,
最後令社會落入大亂之中!

因此, 無論如何, 呢2件的""所謂""醫生,
就是協助了社會大亂升級的....凶手!

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2021-5-26 12:13 PM 發表
筆者在昨天的專欄中,質疑醫管局在二○一九年反修例風波有包庇「爆眼」造假案之嫌。醫管局火速透過政府新聞處發出聲明,反駁有關文章為「失實評論文章

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/f3e8ea77d7878a5f82a91ba58bab6f87/stheadline/inewsmedia/20210526/share_2021052607004989276.jpg ...
警方有資料, 點解又唔公開

受傷情況根本唔係私隱,如果係,所有新聞報道都係犯法

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]