• 瀏覽: 884
  • 回覆: 12
據台灣中時新聞網消息,台灣地區新冠肺炎本土疫情嚴峻,台灣地區「流行疫情指揮中心」25日公布台北市及新北市確診者安置情況,目前台北市、新北市共有310名確診者失聯。

據環球網報道,台灣地區「流行疫情指揮中心」指揮官陳時中提到,目前在確診者的安置裏面有個隱憂,台北市有146人,新北市有164人是失聯的,他說這不代表完全失聯,是一時聯繫不上,這樣的數字還是太高,希望兩市和警政單位合作,盡速聯絡並完成安置。如何管理好這群人,是當前的重要工作。

失聯咗嘅人,究竟係全部已經死喺屋企,定係通街趴趴走?

新聞來源連結:

https://m.tkww.hk/s/202105/25/AP60acda99e4b0ba93866ec219.html

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-5-25 07:45 PM 發表
據台灣中時新聞網消息,台灣地區新冠肺炎本土疫情嚴峻,台灣地區「流行疫情指揮中心」25日公布台北市及新北市確診者安置情況,目前台北市、新北市共有310名確診者失聯。

據環球網報道,台灣地區「流行疫情指揮中心」指揮官陳時中提到,目前在確診者的安置裏面有個隱憂,台北市有146人,新北市有164人是失聯的,他說這不代表完全失聯,是一時聯繫不上,這樣的數字還是太高,希望兩市和警政單位合作,盡速聯絡並完成安 ...
台灣只示範一次,防疫失敗模範生。
連確診走咗去邊都可以唔知,仲被某吹噓為防疫模範生,唔知講嘅人有無覺得慚愧呢。

確診趴趴走

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-5-25 07:49 PM 發表

台灣只示範一次,防疫失敗模範生。
連確診走咗去邊都可以唔知,仲被某吹噓為防疫模範生,唔知講嘅人有無覺得慚愧呢。
呆灣完全做唔到有效追蹤患者

哈哈哈哈

太好笑啦

可能性極低

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-5-25 07:51 PM 發表

呆灣完全做唔到有效追蹤患者
成310個人都唔知走咗去邊都得,如果話係一個兩個都可以話呢啲人係偷走啫,但310個人喎,即係表明台灣省對呢啲確診者根本欠缺管理。既然310個人失聯,即係話台灣省政府完全無法控制佢地嘅行蹤,呢個就表明有好多呢啲感染者可以在社區遊走,傳播病毒囉。

早就講左要方艙收輕症

可能因為台灣人民質素高尚,崇尚自由, 注重私隱,所以做檢測時留嘅手機號碼全部並非真實, 所以無法追蹤。

1.已經等待中,不幸...
2.自發隱世隔離...
3.只係等緊校正回歸...
4.無電/線路煩忙...

啲數字亂鳩咁報

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-5-25 08:33 PM 發表
2.自發隱世隔離...
亦有可能係檢測嘅人並無填寫真實聯絡資料

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-5-25 08:33 PM 發表
2.自發隱世隔離...
可能去左大陸投共.

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]