• 瀏覽: 9,421
  • 回覆: 15
東涌發生懷疑男女自殺案。今早(25日)11時37分,警方接獲一名女子報案指,其男友人居住滿東邨滿順樓一單位,惟近日失去聯

點解廿歲就可以申請到公屋嘅?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210525/bkn-20210525125354957-0525_00822_001.html

做到死?

父母係戶主但有私樓自住, 香港此類住戶多的是!

有精神病掛 容易上好多

可以收返間公屋啦!

可能借大耳窿炒比特幣,俾美國支高支低害死咗!

引用:
原帖由 bomdhead 於 2021-5-25 03:13 PM 發表
仲有就係父母大陸有樓返咗鄉下住間公屋比仔女住

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-25 03:25 PM 發表
可能借大耳窿炒比特幣,俾美國支高支低害死咗!
可能住深圳聰老母隔離頂唔順對著個大陸人

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-5-25 03:36 PM 發表

仲有就係父母大陸有樓返咗鄉下住間公屋比仔女住
但滿東是最近入伙既新公屋,不是舊式公屋,應同父母無關

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-5-25 03:44 PM 發表

但滿東是最近入伙既新公屋,不是舊式公屋,應同父母無關
點會無關佢咁後生一定排唔到的

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-5-25 03:50 PM 發表

點會無關佢咁後生一定排唔到的
你意思是父母剛抽到新公屋,就立即搬去大陸住,讓個單位比仔女?

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-5-25 03:52 PM 發表

你意思是父母剛抽到新公屋,就立即搬去大陸住,讓個單位比仔女?
唔出奇,或父母另有地方住,20出頭點可抽到公屋,家庭單位去抽最少都要排6、7年單身仲更難

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-5-25 03:54 PM 發表

唔出奇,或父母另有地方住,20出頭點可抽到公屋,家庭單位去抽最少都要排6、7年單身仲更難
或者父母本己住在大陸,為仔女都回來抽公屋?

引用:
原帖由 bomdhead 於 2021-5-25 03:13 PM 發表
如果引入大灣區資產審查。
分分鐘可收回大量公屋

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]