• 瀏覽: 6,504
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Freemantho 於 2021-5-25 09:42 AM 發表

希望國安已插手加入調查.
國安查唔到了 (因為係20年七月一日前),但警方說會努力了 ...

熱賣及精選
引用:
原帖由 Freemantho 於 2021-5-25 09:49 AM 發表

警方拿到醫療報告, 遲下應該會有些行動.
看來醫療報告未必找到線索,但看星島日報等媒體寫,傷勢應該比起黃友之前佢哋食開饅頭的"福街通識師","耳仔賢"和印尼女記者輕... 所以今次之前呀文呀武的喪屍墮落媒冇乜點炒作!! (直情要低調,似乎免得讓自己友驚醒革命夢碎...)

順便同喪屍回顧吓印尼女記者:
https://www.hkcnews.com/article/36322/記協-36347/專訪印尼女記者veby-mega-indah:無悔無怨-履行天職

專訪印尼女記者Veby Mega Indah:無悔無怨 履行天職

// Veby:我中槍後,曾有記者問我是否後悔在香港示威現場採訪。我感到很奇怪。我採訪是為了向公眾報道,而這是我的天職。我為甚麼要感到後悔?我這樣做不是為了當英雄,只是在盡力做好我的工作而已。嗯,這真是該死的太難了,也不那麼受人欣賞,而且幾乎把我逼瘋,但我到始終沒有後悔。//

請問,最後你呢個眾新聞食完饅頭"攞完公道",之後仲有乜嘢革命能量,令香港繼續向前?! 冇咯! 只有做過一堆喪屍,你哋係咪真係抵我等下半生看你哋如何被抄家,我會唔抵可憐呢?!

最後一句: 點解你哋唔鼓勵你哋的義士和記者: 回頭不要再革命?! ... 宜家講都冇用,因為我會覺得你哋係因為唔想犯法先至咁講啫!

引用:
原帖由 Thank_777 於 2021-5-25 10:02 AM 發表

之後批法援的是立國安法後

此單野, 總要搞一兩件黃撚 公務員見血

我相信呢個法援事件同國安不可拼在一齊的,加上法援係2019年時批的

https://hittt.blogspot.com/2019/11/811.html
回帶看當年白鴿講到幾堅

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-5-25 10:04 AM 發表

但如果涉及而家國安排法既被捕人士,應該可以查
國安法說明2020年7月1日前的事不查的 ... 除非佢的事玩過呢個死線 ... 好似47+咁

引用:
原帖由 Freemantho 於 2021-5-25 10:30 AM 發表

當時港府曾向印尼查詢, 印尼表示該人並非印尼持牌記者! 咁在暴動現場出現, 就即係暴徒啦, 重記乜嘢者?
回帶看:
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28604559&quotepid=508454270

一句講哂: 悲劇!
下一句,沒有暴徒,何來有當日採訪?!
(2019年9月29日全球反極權大遊行: 示威活動的發起人表明香港的遊行不會向警方申請不反對通知書 ... 即係非法集會!!)

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-5-25 10:57 AM 發表

好似有提過如果立法後犯國安法,以前既行為可以做參考
對哇,所以要搵到證據證明呢個動機尚在 ... 醫管局有鼓吹包疪行為嗎? 只有當事人才知道,唔係當中的人收臭口啦,包括我!
做番個正常人吧,反正爆眼女都走左,革命黨冇聲出,有國安法,冇得作惡!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]