• 瀏覽: 1,634
  • 回覆: 15
日本今日新增逾5000人確診,其中北海道增加近660人,愛知縣增616人,東京都增602人,另有77名患者死亡。
日本全國新冠重症患者數目創疫情以來新高,目前有超過1303人在深切治療部留醫,或者正使用呼吸機。...

日本人口過億,每日一萬幾千咁傳染真係有排都未群體免疫....

新聞來源連結:
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2805557/日本增逾5000宗確診+77人死亡

群體免疫 咁佢口罩用黎做咩

港人又話封關就掂既!?

點解日本個偽民主垃圾政權係咁懲罰市民唔搞掂佢!?

仲奧運唔奧運.

真係擔心東京奧運

奧運就到囉喎,取消咗去算啦,免強冇幸福㗎

引用:
原帖由 IdoUdo 於 2021-5-22 10:14 PM 發表
奧運就到囉喎,取消咗去算啦,免強冇幸福㗎
係囉,最多用zoom搞囉

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-5-22 10:14 PM 發表
真係擔心東京奧運
係擔心去東京奧運嘅運動員

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-5-23 12:09 AM 發表

係擔心去東京奧運嘅運動員
北韓唔參加東京奧運最醒目

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-5-23 12:11 AM 發表

北韓唔參加東京奧運最醒目
因為大家都心照隱瞞嘅苦衷

東奧應該玩完

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-5-22 10:01 PM 發表
日本今日新增逾5000人確診,其中北海道增加近660人,愛知縣增616人,東京都增602人,另有77名患者死亡。
日本全國新冠重症患者數目創疫情以來新高,目前有超過1303人在深切治療部留醫,或者正使用呼吸機。...

https://static.hkej.com/hkej/images/2021/05/22/2805557_4f361acf7b4c20a7030cefdfa638e053.jpg
靠奧運、增加多幾隻變種病毒、加快全民感染、群體免疫、用心良苦🙀

美國等緊大陸, 大陸等緊美國, 睇下邊個開聲話唔玩先.

今次可能係蝕到最入肉嘅奧運會。

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-5-23 03:16 AM 發表
美國等緊大陸, 大陸等緊美國, 睇下邊個開聲話唔玩先.
9個月后就是北京冬奧,
所以中國絕對不可能抵制東京奧運。除非日本官方說不辦。
不過,現在日本和國際奧委會都堅持要辦,估計是一定會辦了。
如果后果嚴重,那么美國抵制北京冬奧的藉口就很充分了
所以,中國應該也希望東京奧運不要出大事。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]