• 瀏覽: 6,609
  • 回覆: 55
兩岸統一趨勢:開始緩和!武統時間北京推遲到了2050年!蔡英文長嘆一聲:是我贏了!

https://youtu.be/OiTmOkGgX9c

大家快話俾我知, 係假的吧, 我都唔知幾想兜巴星那個漢奸菜菜子, 看來無望了進入香討影片區

呢一兩個月我都覺得奇了, 中國好似冇晒聲氣\

但美國就公然派美軍入台訓練對抗中國軍隊

更似在台灣預備及調整供電網, 似為台灣開始向重軍工進發, 攪通第一步能源問題

如果這新聞係真的話, 台灣好快擁有自己核武, 中國兩分天下, 統一無期, 兩岸團圓無望, 

攪乜鬼呀, 我今鋪真係好失望, 激到今晚訓唔著

國破山河在,城春草木深。 感時花濺淚,恨別鳥驚心。

如果係真的話, 領導們對得起為國統一而犧牲的一班英雄列士嗎??

樓主你太相信傳媒啦!!!

中央會自揭底牌,讓台獨可以有放肆的空間嗎?

引用:
原帖由 GP03SE 於 2021-5-22 09:22 PM 發表
樓主你太相信傳媒啦!!!
我當然唔想相信, 所以要攞佢出黎鞭,

5個月都嫌耐, 俾太多時間民進黨, 就會出現更多一定變數,

如果等到2050先武統, 相信今代支持統一, 兩岸完璧的中國人都唔會留幾多係度, 咁變相說明中國會放棄山水一統, 這是何等的大罪!!

所以我都唔相信!!!

引用:
原帖由 kingking99 於 2021-5-22 09:40 PM 發表
中央會自揭底牌,讓台獨可以有放肆的空間嗎?
但近來台灣真係好放肆囉!!!而中國的所謂準備武統, 到現在都只似鏡中花水中月般....如掛角羚羊, 無跡可尋!!!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-22 09:04 PM 發表
呢一兩個月我都覺得奇了, 中國好似冇晒聲氣\

但美國就公然派美軍入台訓練對抗中國軍隊

更似在台灣預備及調整供電網, 似為台灣開始向重軍工進發, 攪通第一步能源問題

如果這新聞係真的話, 台灣好快擁有自己核武, 中國兩分天下, 統一無期, 兩岸團圓無望, 

攪乜鬼呀, 我今鋪真係好失望, 激到今晚訓唔著

國破山河在,城春草木深。  ...
師兄,兵法有云:實則虛之,虛則實之!

睇少d呢類型既自媒體啦我頂

引用:
原帖由 sng850 於 2021-5-22 10:09 PM 發表

師兄,兵法有云:實則虛之,虛則實之!
現在統一動向俾人的感覺有如

來如春夢幾多時,
去似朝云無覓處。

引用:
原帖由 奶少 於 2021-5-22 10:12 PM 發表
睇少d呢類型既自媒體啦我頂
好過睇毒果嘛

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-22 10:15 PM 發表

現在統一動向俾人的感覺有如

來如春夢幾多時,
去似朝云無覓處。
中央發動武統及要得到全國人民支持,一定要讓我們知道及同意「和平統一」已經完全沒有希望!💪💪💪

引用:
原帖由 sng850 於 2021-5-22 10:21 PM 發表

中央發動武統及要得到全國人民支持,一定要讓我們知道及同意「和平統一」已經完全沒有希望!💪💪💪
所以我支持武統台灣,
江南江北舊家鄉,七十年來終團圓.

總之看到這些消息好唔舒服

台灣夢重歸,覺來雙淚垂。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-22 10:40 PM 發表
總之看到這些消息好唔舒服

台灣夢重歸,覺來雙淚垂。
台獨越係囂張、越係意氣瘋發,武統則越快到!🤨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]