• 瀏覽: 2,342
  • 回覆: 22
做得比政府更狠

好多大企業會效法,員工只有跟從,否則失業。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210521/00176_014.html

引用:
原帖由 chowcn 於 2021-5-21 08:18 AM 發表
做得比政府更狠

好多大企業會效法,員工只有跟從,否則失業。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210521/00176_014.html
由不得你

做得好!
強烈要求港府 強制顧主要求所有員工打疫苗,不打疫苗者炒!

好句,由不得你

為保障同事和乘客安全,應該真係要打!台灣就係因為有機組人員中招,散到全台灣都出事!唔打就過主啦!

引用:
原帖由 discuss-5 於 2021-5-21 08:42 AM 發表
好句,由不得你
柯文哲金句好有霸氣,林鄭應該學習。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-5-21 08:44 AM 發表

柯文哲金句好有霸氣,林鄭應該學習。
她應該學不了。

東方又玩唱衰,企業責任咪就係全民抗疫,講到好似以色列咁

現在由不得你。

引用:
原帖由 good103 於 2021-5-21 08:37 AM 發表
做得好!
強烈要求港府 強制顧主要求所有員工打疫苗,不打疫苗者炒!
先強制公務員打先, 唔打即炒應該可以起到唔少黃屍公務員,  再推其他行業,
台灣印度想打都無得打, 香港D刁民有得打都仲要推3推4, 身在福中不知福

引用:
原帖由 老納 於 2021-5-21 08:42 AM 發表
為保障同事和乘客安全,應該真係要打!台灣就係因為有機組人員中招,散到全台灣都出事!唔打就過主啦!
當可用於政府各部門。

引用:
原帖由 kopahin 於 2021-5-21 08:48 AM 發表
東方又玩唱衰,企業責任咪就係全民抗疫,講到好似以色列咁
所有 CX行動 都係 CX 錯
畜牲報 (方向) 對人吾對事

根本就應咁斬釘截鉄的下命令

抗疫是全民,是社會一個整體,不是個人,除非是疫苗不夠,否則就應如此要求全民接種

好似林鄭這種垃圾
清流膿牆,就揾路透社放風無能為力
叫佢制停黑暴,佢就向黑暴跪低,變相好似支持黑暴先做得啱,連在大會發表支持政府的言論幾位巿民在事後被嚴重欺凌,都話9之你
叫佢統一發記者證,佢又放血,要一哥代做
叫佢處理司法,佢就公開撐馬道立
前一哥盧偉聰廢物,佢就俾佢延任多一年

叫佢抗疫,佢就嚴對大陸來的,反而外國來的就俾佢家居隔離,任得佢地通街走
唔清流膿牆的就俾佢升到d8級支薪,司法被批評放生黃人的何官就俾佢升級,仲連升4級

叫佢帶領港人打疫苗呢,佢就任港人可打唔打,表現無心清零

中央唔係咁蠢,俾呢隻大曱甴留任嘛?

由不得你

主題標籤 #國泰
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]