• 瀏覽: 28,352
  • 回覆: 231
+37
台灣疫情丨 增286宗本土確診 蔡英文:把防疫視為作戰台灣新增286宗新型冠狀病毒本土病例,是連續6日破百,再多1名患者死亡,另外有9

為己為人

唔洗等14日,直接封啦

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news/china/2392273/台灣疫情丨-增286宗本土確診-蔡英文把防疫視為作戰

仲未單位數嘅, 冇理由喎 

疫情就系戰爭,參考以色列,佢地防疫快準狠,真系有得同中國一比。。防疫唔簡單,又講醫療,經濟,市民合作性,運輸調控等等。真系有如打仗

加油,儘快破千

引用:
原帖由 sylm01 於 2021-5-20 02:36 PM 發表
仲未單位數嘅, 冇理由喎 
已經每日限住限住檢驗...全台北都只係驗800個..
香港剩係一個地方檢測中心都唔止呢個數..
所以最多每日確診都只係二三百人..
要單位數,只要將檢驗數限在每日50個..應該好快做得到...

哼哼,連續三日三百宗以下了, 呆灣防疫能力問你哋怕未?全世界看好了,呆灣只示範一次!

呆蛙仲話14日可以清零,疫苗就唔使14日清零喇

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-5-20 02:39 PM 發表
加油,儘快破千
唔好亂講,每日上限已經封頂800! 永不可能過千!

對手係市民。。

再多落去不就是作戰失敗?
要被清算喎

放心啦,都係保持尼個水平。唔會好高嘅!
因為檢測量少

數據話得1400個,即係5日搵曬出嚟

南波灣!食萊豬的識Q咩!這是抗疫模範生蔡省長「超前部署」策略叫:「早死早超生」

引用:
原帖由 寒冬富有蝦仁 於 2021-5-20 02:40 PM 發表
呆蛙仲話14日可以清零,疫苗就唔使14日清零喇
咁可以清就過期疫苗
班官打左未

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-5-20 02:40 PM 發表
哼哼,連續三日三百宗以下了, 呆灣防疫能力問你哋怕未?全世界看好了,呆灣只示範一次!
唔係吖, 穩步上揚,不過每日只得800人檢測,唔作得準,假設每日檢測超過一萬,你又話會幾多人檢測得到,如果要我賭,我估台灣或者有100萬名 隱形帶菌者,呢次有排封。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]