• 瀏覽: 1,540
  • 回覆: 24
每逢假日有不少港人會光顧本地酒店staycation鬆一鬆,但並非人人能有愉快假期,有人或因不滿酒店服務及設施而換來一肚氣的「谷氣」經歷。一...

香港人經濟太好, 周圍爬爬走;酒店卻咳人手, 想要有咩高質服務?

新聞來源連結:

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2076807/

少外遊先會幫襯度假酒店

一般從業人員以前做開好客,
一時唔適應接待本土西客。
慢慢會習慣的了。

引用:
原帖由 domug 於 2021-5-20 06:21 AM 發表
一般從業人員以前做開好客,
一時唔適應接待本土西客。
慢慢會習慣的了。
其實這設計又真係有問題

邊間咁衰?還係香港依家啲酒店業水平間間都係咁上下?無理first aid kit都無。

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-5-20 03:11 AM 發表
每逢假日有不少港人會光顧本地酒店staycation鬆一鬆,但並非人人能有愉快假期,有人或因不滿酒店服務及設施而換來一肚氣的「谷氣」經歷。一...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210519/share_2021051917151329208.jpg

香港人經濟太好, 周圍爬爬走;酒店卻咳人手, 想要有咩高質 ...
無錯, 幸得港人仲幫趁, 否則酒店業食屎! 
應該每間房都有一名服務生專業服待, 客人未瞓, 服務生都不能收工!

引用:
原帖由 ttyiu 於 2021-5-20 10:23 AM 發表

無錯, 幸得港人仲幫趁, 否則酒店業食屎! 
應該每間房都有一名服務生專業服待, 客人未瞓, 服務生都不能收工!
泰國就做得到~

一分$一分貨, 俾你用幾舊水租到, 服務也打個折囉

引用:
原帖由 liuche01 於 2021-5-20 10:33 AM 發表
一分$一分貨, 俾你用幾舊水租到, 服務也打個折囉
渡假酒店無可能幾舊水禁平;事主仲一家三口添!

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2021-5-20 10:16 AM 發表

其實這設計又真係有問題
通常入面會有浴簾 , 使用者可以自由使用 ...

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2021-5-20 10:44 AM 發表

但係事主呢間房無簾呢!

香港呢行醒壞咗喇,香港㗎唔識醒唔好要求咁多。。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2021-5-20 10:44 AM 發表

先唔講服務如何,但依家好多酒店浴室設計都係用透明或磨沙玻璃間隔,是為了慳位或甚麼原因,真係唔知

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-5-20 11:09 AM 發表
先唔講服務如何,但依家好多酒店浴室設計都係用透明或磨沙玻璃間隔,是為了慳位或甚麼原因,真係唔知
情侶偷情~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]