• 瀏覽: 35,158
  • 回覆: 177
+2
想儘舔兩邊好處,政治緊緊抱著美國大腿,經濟上又可以不失中國著數,先決條件,要中、美兩者之間沒有矛盾及衝突,一旦發生,要站隊歸邊,還有兩邊舔?!

佢係侵侵嘅契細佬

呢條白皮豬又唔記得食藥

鐵礦石遲早斷埋, 到時袋鼠國唔好問點解

睇吓澳狗頂到幾時?
民怨幾時爆發?
🤭😆

條友有病嗎

得罪完中國,認句錯的話,中國都可能會考慮下繼續同你做生意的,但你又唔願認錯,中國采你都傻囉

又搬龍門, 禁搬法, 小心一陣OG

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-5-19 05:29 PM 發表
澳洲總理莫里森(Scott Morrison)於5月19日刊出的訪問表示,儘管中國批評澳洲,但澳洲與中國熱絡的貿易往來,是兩國關係持續發展的證明。反對黨工

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210519/471705072036745216482673.jpeg/rUKGqqcKraoh3l2fW1Llm_9cLZ6etlRHu1HSJ7tR0ic?v=w1280r16_9
咁滿意咪大家保持呢種往來方式

澳狗原來真係傻嫁😂

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 19-5-2021 05:29 PM 發表
澳洲總理莫里森(Scott Morrison)於5月19日刊出的訪問表示,儘管中國批評澳洲,但澳洲與中國熱絡的貿易往來,是兩國關係持續發展的證明。反對黨工

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210519/471705072036745216482673.jpeg/rUKGqqcKraoh3l2fW1Llm_9cLZ6etlRHu1HSJ7tR0ic?v=w1280r16_9
咁咪好囉!幾千年來都係白色臣服於黃色,以前個6黑闃就醒d啦!

引用:
原帖由 籠中含情的黑頭 於 2021-5-19 06:09 PM 發表

唔係話中國果套比佢好,但今次疫情突顯到民主國家嘅漏洞,只要呃到選票可以唔洗理國民生死。
你睇台灣認叻最勁,到處理特發事情乜都甩
如果一個政府只能係太平盛世先運作正常,有特發野就乜都唔識做,咁佢重係唔係一個好既政府呢
民主國家最大嘅漏洞咪我係冇即是封關,容許武漢居民周圍去全世界播毒囉.

引用:
原帖由 籠中含情的黑頭 於 2021-5-19 06:09 PM 發表

唔係話中國果套比佢好,但今次疫情突顯到民主國家嘅漏洞,只要呃到選票可以唔洗理國民生死。
你睇台灣認叻最勁,到處理特發事情乜都甩
如果一個政府只能係太平盛世先運作正常,有特發野就乜都唔識做,咁佢重係唔係一個好既政府呢
事實上民主只適用於太平盛世,一水退就發現原來是裸泳。

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2021-5-19 06:25 PM 發表
支持快d斷交,仲有咩好傾,禁哂所有外國貨

反正有國產品牌替代品,內循環就得
快d去同澳洲佬講啦。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-5-19 05:29 PM 發表

中國睬佢都on 9

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]