• 瀏覽: 5,019
  • 回覆: 10
冇一個行西方式所謂民主的國家唔爆。加埋當地人已經冇心機繼續抗疫。所以香港把澳紐列入低風險地區係太大意。

即係幾時?樓主請分享。

引用:
原帖由 燊輝 於 2021-5-19 06:59 PM 發表
即係幾時?樓主請分享。
有機會這兩三個月,因為天氣冷。而且好多人在交通工具和室內也不戴口罩。政府已經叫人不要再在家工作,要返回辦公室。但又未有充足疫苗給市民注射,即使有,因為人民只可以選擇問題多多的西方疫苗,所以他們也不夠膽打。

如果行西方式民主地區可以唔爆疫情就真是冇天理啦。

引用:
原帖由 燊輝 於 2021-5-19 06:59 PM 發表
即係幾時?樓主請分享。
比我想像中快,已經要封城。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-5-27 10:30 PM 發表

比我想像中快,已經要封城。
師兄,多咗幾個疫情病人就封城係明智咁就算係爆發有點免強吧大把地方都算係啦

引用:
原帖由 燊輝 於 2021-5-28 04:13 AM 發表

師兄,多咗幾個疫情病人就封城係明智咁就算係爆發有點免強吧大把地方都算係啦
幾個好快變幾百幾千。其他民主國家也是這樣。

澳洲本身唔俾在外澳洲居民入境(除非好似弱智瘋有個好"準姐夫"幫手入境啦)已經隔左一批人......

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-5-28 11:16 PM 發表

幾個好快變幾百幾千。其他民主國家也是這樣。
俾我講中。政府又要俾錢國民賠償因封城引起的損失。政府收入冇左中國支持而少左,開支又大左,遲早亡國。

只要一日仍然行西方式政治制度,封關鎖國打疫苗也冇用。留翻疫苗俾其他發展中國家仲好。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-5-19 08:00 PM 發表

有機會這兩三個月,因為天氣冷。而且好多人在交通工具和室內也不戴口罩。政府已經叫人不要再在家工作,要返回辦公室。但又未有充足疫苗給市民注射,即使有,因為人民只可以選擇問題多多的西方疫苗,所以他們也不夠膽打。
澳大利亞的夏天來臨了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]