• 瀏覽: 2,337
  • 回覆: 20
傳說中的七傷拳,神某一向認為是小說家作出來的。但兩年來香城所見,竟然「好戲」連場;「攬炒香城」這樣的反智行為都可以動員各大學和民眾參與。還有什么不可能?
近日七傷拳又見上演;據說警方查牌(即是未知是否違例),碰到「敵方人物」在場,竟然死咬不放。

何亊沒商量
揮拳出七傷
香城唯敵我
自絕看連場

現在的香港就是劇中的金更毛獅王,英國就是成昆,現在的金毛獅王才知道成昆搞鳩自己,係咁打七傷拳,傷人又傷自己,劇中所講金毛獅王打的七傷拳是不正確的,張無忌打的七傷拳才沒有傷害自己,anyway,好彩.平定亂事了,疫情遲下就有更多迴響

任何事都可以兩面睇,危中有機,機中有危。
照推斷……估計蔡處長亦是這骨場的常客。
正面去睇,警隊自我引爆這個計時炸彈,總比醜聞落在政敵或外國勢力手上好。試想…如果外國勢力把這醜聞私下用來要脅蔡處長,豈不是國安處會受到外國勢力影響及操控?
而主動引爆,亦好過被黑媒揭發而渲染抹黑,化被動為主動。現在警隊一哥還可以大義凜然……向外界豎立警隊大公無私及公事公辦嘅形象,處理得宜……還可收到正面效果。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-5-19 09:48 AM 發表
傳說中的七傷拳,神某一向認為是小說家作出來的。但兩年來香城所見,竟然「好戲」連場;「攬炒香城」這樣的反智行為都可以動員各大學和民眾參與。還有什么不可能?
近日七傷拳又見上演;據說警方查牌(即是未知是否違例),碰到「敵方人物」在場,竟然死咬不放。

何亊沒商量
揮拳出七傷
香城唯敵我
自絕看連場
放生仲大鑊,週圍都係古惑仔,一爆出來,警隊信譽全失。

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2021-5-19 15:17 發表
任何事都可以兩面睇,危中有機,機中有危。
照推斷……估計蔡處長亦是這骨場的常客。
正面去睇,警隊自我引爆這個計時炸彈,總比醜聞落在政敵或外國勢力手上好。試想…如果外國勢力把這醜聞私下用來要脅蔡處長,豈不是國安處會受到外國勢力影響及操控?
而主動引爆,亦好過被黑媒揭發而渲染抹黑,化被動為主動。現在警隊一哥還可以大義凜然……向外界豎立警隊大公無私及公事公辦嘅形象,處理得宜……還可收到正面效果。
揼骨好平常,對夥計揸正來做,即是表白自己企响對面果邊。
依家睇情形系蔡冇亊,即是“造嘢”果邊會有亊。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2021-5-19 15:31 發表

放生仲大鑊,週圍都係古惑仔,一爆出來,警隊信譽全失。
警隊之中有位阿哥去揼骨,有乜問題?又關蠱惑仔亊?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-5-19 08:08 PM 發表

揼骨好平常,對夥計揸正來做,即是表白自己企响對面果邊。
依家睇情形系蔡冇亊,即是“造嘢”果邊會有亊。
如果係正常揼骨就好平常,……最弊嗰間係無牌骨場做邪骨,查牌時俾捉到有其他人正進行賣淫活動,而且有六個女技師當場斷正。
在場查牌警員只能向上級匯報,一哥收到匯報亦冇辦法唔執正做,萬一俾下級警員或場所員工及負責人傳咗出去,對警隊聲譽影響重大,實俾傳媒大肆抹黑…話警隊包庇高層召妓醜聞,還會拖累影響國安處形象。作為署長級警員,竟然毫無避嫌去邪骨埸,你話叫人點敢保佢放生佢?(估計係中央知情下……允許一哥公事公辦)
蔡處長明知係邪骨場……仲要去呢啲場所?唔好解釋話係齋揼骨,冇斷正捉到只係佢好彩。如果係揼正經骨,就應該去有牌骨場。

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2021-5-19 20:51 發表

如果係正常揼骨就好平常,……最弊嗰間係無牌骨場做邪骨,查牌時俾捉到有其他人正進行賣淫活動,而且有六個女技師當場斷正。
在場查牌警員只能向上級匯報,一哥收到匯報亦冇辦法唔執正做,萬一俾下級警員或場所員工及負責人傳咗出去,對警隊聲譽影響重大,實俾傳媒大肆抹黑…話警隊包庇高層召妓醜聞,還會拖累影響國安處形象。作為署長級警員,竟然毫無避嫌去邪骨埸,你話叫人點敢保佢放生佢?(估計係中央知情下……允許一 ...
詳細情況我真系唔知,報紙都系好籠統咁講下。希望你啱。

估計身有屎,即使真正清白亦犯了極大錯誤,警方主動公布,可以阻止傳媒大造文章,應該自動辭職挽回大局

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-5-19 09:31 PM 發表

詳細情況我真系唔知,報紙都系好籠統咁講下。希望你啱。
間骨場無牌係事實
身為執法人員,應該用較高道德同法律標準
咁多地方唔去,去間無牌?
衰左就衰左,冇得好講
升到做國安署長,不懂愛惜羽毛,以後點樣服眾?
阿一哥呢次好明顯袒護佢,話大家都知佢長期有腰痛
意思係去按摩紓解好正常
等等...腰痛,唔係去做物理治療?或者搵有牌中醫針灸,推拿
點會去骨場? 骨妹識治腰痛? 唔好呃我未讀過書
呢鋪真係幫唔落
坐到呢個位,就應該好好謹言慎行
西方國家,好多政治人物可能講錯一句話,或做錯一件小事
引發社會觀感不佳,因此下台
為官者不得不慎

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-5-19 08:11 PM 發表

警隊之中有位阿哥去揼骨,有乜問題?又關蠱惑仔亊?
唔查清楚又點知那位阿哥只係去揼骨冇掂其他嘢。警方已公報那個場有賣淫。
唔查清楚就放人,就會被指控為包庇。
古惑仔多就有較大機會有人向傳媒爆料,有位阿哥幫襯被查賣淫骨場但被放生。
依家警方已公報那位阿哥只係去揼骨冇掂其他嘢,但身為高層處身賣淫骨場,這高層還有信用嗎?

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-5-20 00:11 發表

間骨場無牌係事實
衰左就衰左,冇得好講
意思係去按摩紓解好正常
呢鋪真係幫唔落
坐到呢個位,就應該好好謹言慎 ...
揼骨最重要系有效果,可能朋友去過話好,咪試一下囉。
有牌冇牌唔知都唔奇。
做嘢都系講效果,識做與揸正來做效果有天淵之別。
除非覺得佢系股東,咁又唔同

學識狗養腎功嘅咪唔怕7傷拳囉!

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-5-20 00:11 發表

間骨場無牌係事實
衰左就衰左,冇得好講
意思係去按摩紓解好正常
呢鋪真係幫唔落
坐到呢個位,就應該好好謹言慎 ...
咁就證明警察國安處需要全部換成大陸人
用香港人就會被人抽後腳,下一步廉政公署借呢單野踩上門攞走晒所有釘死泛民既證據,到時俾搜定唔俾搜好

鍵盤翻頁
左右