• 瀏覽: 4,397
  • 回覆: 32
首先幾個觀察:
1. 台灣島民同香港一樣唔排斥口罩,比較重視疫情
2. 台偽政府比香港政府更廢,檢測能力、入境隔離、社區管理同香港2020上半年差唔多
3. 台偽政權有可能得到美國援助,但程度肯定遠遠不及中央政府對香港既支持
4. 台灣萬華區病毒篩查確診率10%,作為參考印度係20%
5. 自去年不斷有零聲台灣省輸出個案

現況:
斷定台灣早就出現社區傳播,而且範圍廣、唔係指定地點或指定群組,想壓止必需快速大規模檢測,好明顯佢地冇能力
入境隔離相當粗疏,大機率會輸入變種病毒
但島民個人防護還算ok,所以唔會爆到好似美國或印度咁
疫情大概就係一直浮浮沉沉

兩個辦法「清零」:
1. 得到疫苗並完成接種,大概要等到2022年底
2. 唔檢測就冇確診,但看來紙包不住火,難度非常高

一日未收治輕症,台灣疫情一日都未去到安全區。

居家隔離根本就係得啖笑。十個入面有一個偷雞,佢可以傳比一百人,呢一百個入面,有三四個偷雞,傳比三四百人,呢三四百個入面,有十個八個偷雞...

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-5-18 10:09 PM 發表
你好關心祖國喎!
呆仔中招沒呀

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-5-18 10:09 PM 發表
你好關心祖國喎!
有電啦,可以上網了,可惜無水丫,毒黨的縣堅持唔check,井蓋蓋好就無疫情。
生死有命丫。

台灣似乎仲隱瞞左一啲事實
佢地一直想要追源頭,之前認定係由華航傳入的英國變種
再由防疫旅館人員不斷擴散開
經由萬華地區大爆發,萬華係台北主要非法色情場所
雞場一炸開,當然一發不可收拾
幾乎好多確診者都有去過萬華,有冇叫雞? 一定唔會認
其中一個住彰化婦人到萬華賣葡萄,以為佢又係萬華領野
但係,發現佢發病時早一個月,推估佢四月就感染
所以又出現另一個源頭,不一定黎自萬華或華航
而新聞只有一家藍媒報紙爆料,有美軍偷偷進駐台灣營區
據講係訓練台兵及提供軍事建議...
推測可能四月到步,此事國防部不予置評,唔認又唔否認,答案幾乎肯定
疫情指揮中心,後來改口不再追有冇另一源頭,認定就只有一個源頭華航傳入
會唔會有另一病毒源頭係美國人帶入,台灣政府暗啞底唔敢公開

不檢測就不會有確診。  

引用:
你好關心祖國喎!
希望祖國早日收回台灣省  

引用:
原帖由 starr 於 2021-5-18 09:34 PM 發表
首先幾個觀察:
2. 台偽政府比香港政府更廢,檢測能力、入境隔離、社區管理同香港2020上半年差唔多
3. 台偽政權有可能得到美國援助,但程度肯定遠遠不及中央政府對香港既支持

現況:
斷定台灣早就出現社區傳播,而且範圍廣、唔係指定 ...
應該追得上香港。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-5-19 18:42 發表

錯,係祖國早日收回大陸!
講得出,做得到先正好。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-5-19 06:42 PM 發表

錯,係祖國早日收回大陸!
台蛙即係台蛙,怪唔得連民進黨嘅低級謊言都會相信,可想而知台蛙幾容易受欺騙呢。

引用:
原帖由 starr 於 2021-5-18 21:34 發表
首先幾個觀察:

現況:
斷定台灣早就出現社區傳播,而且範圍廣、唔係指定 ...
我就再灰啲。
我估台灣一值隱瞞疫情,
唔檢測嘅零確趁其實係用紙包火。
佢地一直盼用疫苗嚟救火,
可惜大佬嘅國民唔生性,
大佬嘅政棍又唔理啲靚嘅死活,
團積26億劑疫苗,
妄想玩疫苗外交。

家陣包唔住,辣着咗把火,
我覺得菜政府會口急手慢,
讓疫情"無奈何"咁爆一爆,
再轉移話題推嗰責任落大陸樹,
等菜政府嘅反對地區"被大陸"害死一批。
既可隱瞞一早已失控嘅疫情,
又可以抹黑大陸一次,
更可以懟冧一批異見人事。

拖兩拖,可能拖到美國搞掂內部疫情,
發放疫苗有望。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]