• 瀏覽: 2,142
  • 回覆: 15
--------------------------------------------------------
It is not what you have, but how you use it.
Truth may hurt, but lies kill.
雙重標準是畜類
自由民主屬邪教
因為大陸無察覺回歸後被反華勢力入侵左各個重要界別。尤其教育同傳媒。

其實香港人以前唔係咁的,就算64後雖然有人驚,但97時回歸的氣氛,同中國人的認同感都比而家高好很多。

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-5-18 06:33 PM 發表
因為大陸無察覺回歸後被反華勢力入侵左各個重要界別。尤其教育同傳媒。

其實香港人以前唔係咁的,就算64後雖然有人驚,但97時回歸的氣氛,同中國人的認同感都比而家高好很多。
老鼠成兩兄弟蒙騙中央勾結外敵罪孽深重

香港嘅所謂教育,基本上已經由教會控制!出街留意吓,就見大部份都是教會學校!

引用:
原帖由 captkkk 於 2021-5-18 17:03 發表
只要係中國發生任何天災人禍, 就會笑得拍案叫絕.
只要有咩負面消息, 新聞(不論真假), 都會全數歸疚中國.
只要有任何人或事跟中國拉上關係, 都會踩批鬧辱, 無所不用其極.
就連西方民主邪教嘅謊言同插贓傢禍都直信得貼貼服服, 顯得毫無思考能力.
但對西方嘅種種邪行, 背後推動嘅各式各樣嘅恐怖活動, 跨國嘅真正種族滅絕, 任意挑起國與國嘅不信任及紛爭, 呢班怪胎卻至若惘聞, 真係廣東話裡面 ...
絕世靚抽!

就係壹淫媒帶壞哂!

支持七一前消滅反中淫媒,尤其壹淫媒 / 99妖視!

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-5-18 06:33 PM 發表

因為大陸無察覺回歸後被反華勢力入侵左各個重要界別。尤其教育同傳媒。x99999

廿多年放軟手腳,不聞不問,到今天黑暴爆發,港獨橫行也只是訂立了港安法,教育,司法
有改善嗎?我看不見,通識科教育局官員一句沒問題,鴉片戰爭都變成英國為了中
國好,日本侵華利多於弊,建制和正苦說了些話,針對了一二個黃師,然後,便忘記了!
阿爺更從未說過一句對通識科洗腦的評價!

引用:
原帖由 懸空 於 2021-5-18 09:04 PM 發表
香港嘅所謂教育,基本上已經由教會控制!出街留意吓,就見大部份都是教會學校!
教會要退出教育

引用:
原帖由 懸空 於 2021-5-18 09:04 PM 發表
支持香港好似內地咁,宗教中國化。如果西方教可以俾中共成功改造,更可以証明中共的能力和智慧。

引用:
原帖由 captkkk 於 2021-5-18 05:03 PM 發表
只要係中國發生任何天災人禍, 就會笑得拍案叫絕.
只要有咩負面消息, 新聞(不論真假), 都會全數歸疚中國.
只要有任何人或事跟中國拉上關係, 都會踩批鬧辱, 無所不用其極.
就連西方民主邪教嘅謊言同插贓傢禍都直信得貼貼服服, 顯得毫無思考能力.
但對西方嘅種種邪行, 背後推動嘅各式各樣嘅恐怖活動, 跨國嘅真正種族滅絕, 任意挑起國與國嘅不信任及紛爭, 呢班怪胎卻至若惘聞, 真係廣東話裡面 ...
如果行西方所謂民主的國家有任何天災人禍,我同我班同路人會好開心,因為抵他們有咁既惡果。西人就是蠧,宜家仲唔肯行中共果套。

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-5-19 12:27 發表

教會要退出教育
咁應該好似當年醫管局咁搞一個統一機構將辦學權收返來

有一種人,永遠看不起自己的國家
這是天生的,沒有辦法

引用:

互聯網「功不可沒」, 未有互聯網時, 香港人, 愛國、愛家、努力讀書工作、重內涵、奉公守法、知書識禮, 有互聯網之後反中、怨屋企窮、勤力當做奴性、外表為先、違法達義、講粗口當食菜。

引用:
原帖由 lawo 於 2021-5-19 12:16 PM 發表

因為大陸無察覺回歸後被反華勢力入侵左各個重要界別。尤其教育同傳媒。x99999

廿多年放軟手腳,不聞不問,到今天黑暴爆發,港獨橫行也只是訂立了港安法,教育,司法
有改善嗎?我看不見,通識科教育局官員一句沒問題,鴉片戰爭都變成英國為了中
國好,日本侵華利多於弊,建制和正苦說了些話,針對了一二個黃師,然後,便忘記了!
阿爺更從未說過一句對通識科洗腦的評價!
呀爺一早知,不過當年打狗睇主人,中國唔想得罪美國便忍氣吞聲。

2003年一次好機會立23條,從此走上直路,可惜被一班愚民政棍上街出嚟反對了,種下往後的惡果後人嚐。

網上留言嘅最好要實名登記.
如果措施如此,個世界應該會變天.

因為係因為,結果係結果,阿彌陀佛🙏

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]