• 瀏覽: 28,695
  • 回覆: 427
+14
台灣今晚突然停電,是一周內第2次大規模停電,曾經多次承諾台灣不會缺電的蔡英文總統傍晚就此致歉,表示停電一事「連我也很難接受」。

台灣社會怨聲載道,有網民改圖寫上「看好了世界,台灣只示範一次,缺水、缺電、缺疫苗」、「看好了世界台灣人只示範一次,在兩周內全台大停電兩次」。對於生活中缺水又缺電,還缺疫苗,台灣有民眾寫出了順口溜「缺水是日常、缺電是平常;缺疫苗正常,過日像無常」。還有人懷疑「第一次手指壓到,第二次供電不足,真懷疑第三次會是什麼?」另網民說,「真的不想再聽什麼原因,只要給我電」。

缺水, 停電, 無疫苗, 唔篩查, 大爆疫... 係萊島自由民主嘅日常生活, 呢幾個都唔算甚麼大不了 ...

最難受就係睇見陰魂BB個樣, 萊島嚇傻呢個世界要靠牠

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/2075323/即時-中國-台一周內停兩次電-蔡英文致歉-連我也很難接受

呢家先系開始, 唔駛咁快致歉.

菜飯桶做乜咁漆,話係大6做既咪得囉,仲可以煽惑反中情緒蓋住疫情,一舉多得

台灣騙子島廢柴首領菜蠅氓話... 台灣騙子島在牠管治之下又爛又臭千瘡百孔, 問題一單接一單不停爆發, 冇腦島民仍然乖乖聽她老點接受牠的大話, 真係連牠也不相信島民是這麼冇腦又蠢, 好難接受啊...

鬼國

點解仲未有人叫菜菜子下台嘅???

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-5-18 02:51 AM 發表
點解仲未有人叫菜菜子下台嘅???
呆灣人乜都政治先行。 肚子扁扁,都要挺扁,身無一文,都要英文。

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-5-18 02:37 AM 發表
呢家先系開始, 唔駛咁快致歉.
無恥就會無敵,無敵既菜飯桶反中煽惑文宣一出,民望再上高峰

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2021-5-18 03:00 AM 發表

呆灣人乜都政治先行。 肚子扁扁,都要挺扁,身無一文,都要英文。
好詩好詩

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2021-5-18 03:00 AM 發表

無恥就會無敵,無敵既菜飯桶深信完全被政治徹底侵蝕腦袋既行屍島民,可以被一句文宣操弄,所以完全唔擔心疫情或災難

我正在發電,請大家稍等一下

附件

20210517_210516.jpg(167.2 KB)

莫迪:印度拯救世界 !
菜老英:TAIWAN CAN HELP !
拜登:美國要領導世界抗疫!!

台灣金木水火土都中幾樣,疫情屬金,電屬火,停水屬水。地震埋就屬土。木系邊科就估唔到

民主原來係咁攪法

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]