• 瀏覽: 4,957
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
自從港區國安法實施後, 以及香港電台新台長上任, 港台的烽煙節目主持人大多數都識做, 收斂以前反中亂港的言論及氣焰, 評論時事時都較為中立, 只有一條低B仔區家麟依然故我死性不改, 上個月又係講港區國安法, 區家麟竟然在電話中兇凶吳秋北, 佢肆無忌憚講香港實施國安法不合理, 當日吳秋北痛罵區家麟, 香港電台作為公營電台不應有此言論.
昨日又係講國安法, 講保安局長凍結肥佬佬在香港的資產, 區家麟電話訪問湯家驊, 區家麟竟然講政府唔應該凍結肥佬泥的資產, 因為區家麟認為肥佬泥冇犯國安法, 湯家驊立即教訓區家麟呢條低B仔, 佢作為傳媒人, 唔應該作出如此武斷的主觀判斷, 因為可能誤導聽眾, 湯家驊講政府在現階段只係凍結肥佬泥的資產, 肥佬泥如果認為政府有錯, 可以提出上訴推翻政府的凍結令.
區家麟呢條低B仔不適合再主持電台烽煙節目, 佢真係講多錯多.
香港電台[自由瘋]節目可以上網重溫.

港台是公營機構
查實港台主持
是否需要公開招聘 ?

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-5-18 01:35 發表
自從港區國安法實施後, 以及香港電台新台長上任, 港台的烽煙節目主持人大多數都識做, 收斂以前反中亂港的言論及氣焰, 評論時事時都較為中立, 只有一條低B仔區家麟依然故我死性不改, 上個月又係講港區國安法, 區家麟竟然在電話中兇凶吳秋北, 佢肆無忌憚講香港實施國安法不合理, 當日吳秋北痛罵區家麟, 香港電台作為公營電台不應有此言論.
昨日又係講國安法, 講保安局長凍結肥佬佬在香港的資產, 區家 ...
有時呢啲馬騮戲幾好睇,
當有隻樑上小丑條part舞,
然後俾主角踐踏,都幾爽。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-5-18 01:35 AM 發表
昨日又係講國安法, 講保安局長凍結肥佬佬在香港的資產, 區家 ...
將呢條港毒友D衰野,推上國內微博,國安12339網站,以及香港國安處等,做九佢

一早講咗, 區家麟呢條黃屍白痴仔, 過得初一, 過唔到十五.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-6-29 01:23 AM 發表
一早講咗, 區家麟呢條黃屍白痴仔, 過得初一, 過唔到十五.
白痴仔笑人為錢奶共,邊個打工仔唔為錢?為錢對老闆好係應該

捉傷港賤台曱甴!!!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-5-18 01:35 AM 發表
都是淋病縱容之過!唔知秋後算脹幾時到淋病?
支持中央!支持CY!支持李家超,支持鄧炳強!支持蕭一哥!
XX黃皮白心,老公同仔揸英藉的淋病
XX收$唱好淋病的打手阿🐛🐎💩

盲目唱好禍港累民,施政無能及失德的淋病不是愛國
支持CY出任下屆特首,愛國愛港!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]