• 瀏覽: 2,982
  • 回覆: 23
點解傷孽電台881成日佔用公眾電波插日本歌曲
有好多人識聽日文嘅鄉肛人咩?按照人口比例識國語人多定識日文人多?點解傷台咁鐘意日本文化,如果話為咗傳遞多元化文化來解釋咁點解又唔播韓國歌非洲歌南斯拉夫,津巴布韋歌呢唔通節目主持人家族嘅女性先輩,在三年八個月期間粘染咗日本血統,所以佢哋對日本情有獨鍾

有啲人聽到會產生難以抗拒嘅奴隸感受,滿滿的不要不要的高潮…

引用:
原帖由 平常的人 於 2021-5-17 05:09 PM 發表
點解商台881成日佔用公眾電波插日本歌曲
香肛有好多人識聽日文歌咩?按照人口比例識國語人多定識日文人多?點解傷台咁鐘意日本文化,如果話為咗傳遞多元化文化來解釋咁點解又唔播韓國歌非洲歌南斯拉夫,津巴布韋歌呢
你去便利店睇吓賣乜野外國貨多。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2021-5-17 18:24 發表

你去便利店睇吓賣乜野外國貨多。
當然係中國貨最多啦!唔係點會係世界工廠呀如果有人有錯覺認為其他國家多,咁可能係佢本身有錯覺!

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-5-17 18:06 發表
有啲人聽到會產生難以抗拒嘅奴隸感受,滿滿的不要不要的高潮…
崇日蟲

引用:
原帖由 平常的人 於 2021-5-17 09:08 PM 發表

當然係中國貨最多啦!唔係點會係世界工廠呀如果有人有錯覺認為其他國家多,咁可能係佢本身有錯覺!
日,韓貨多啦!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2021-5-17 21:46 發表

日,韓貨多啦!
香港注冊中國生產嘅日韓貨呀嘛!

日本文化源自中國,但現代漢語不少來自日語,例如經濟、人口等詞語,更有日語用法如營業中等等

日本字根本係篡改中文而來日本邊度有自己嘅文字啫?求其吱吱呀呀,丼丼叉叉咁就話係文化喎

引用:
原帖由 平常的人 於 2021-5-18 04:21 PM 發表

香港注冊中國生產嘅日韓貨呀嘛!
便利店呀!有冇睇清楚呀!

引用:
原帖由 kw_lam 於 2021-5-18 04:55 PM 發表
日本文化源自中國,但現代漢語不少來自日語,例如經濟、人口等詞語,更有日語用法如營業中等等
唉,連「共產黨」都係抄自日本!

日本血統源自中國,

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-5-18 22:00 發表

唉,連「共產黨」都係抄自日本!
證明共產主義更適合中國,日本只適合皇家AV式奴婢制!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2021-5-18 17:12 發表

便利店呀!有冇睇清楚呀!
便利店嗰D寫日韓字嘅中國貨呀嘛!

引用:
原帖由 平常的人 於 2021-5-20 06:36 AM 發表

便利店嗰D寫日韓字嘅中國貨呀嘛!
零食,飲品係韓日貨。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]