• 瀏覽: 2,437
  • 回覆: 24
+3
台灣的新冠肺炎本土疫情反彈,兩日共增加386宗本土個案,其中新北市和台北市均為重災區。台北有確診民眾在家中等了兩日仍等不到救護車和病房。台北

no good 

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/625829/台灣疫情-台北確診者家中苦候兩天始送院-家屬被迫住旅館

引用:
原帖由 christ201430 於 2021-5-17 01:01 PM 發表
台灣的新冠肺炎本土疫情反彈,兩日共增加386宗本土個案,其中新北市和台北市均為重災區。台北有確診民眾在家中等了兩日仍等不到救護車和病房。台北

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210516/470676856387932160864527.jpeg/izmPhIImYYe5LNCTfO13dWppPpL8kop6jZEjGI2RIxg

no g ...
as what I said yesterday...

附件

2021-05-16.png(65.24 KB)

新冠患者家屬屬於密切接觸者應該隔離不是去住酒店。 台灣呢次準備仆到直。 唔係我黑心,而是台灣根本冇準備。 隔離設施, 隔離病房,等等都冇準備好。  當疫情係台灣再爆多D同埋死多幾個人, 台灣嘅醫護做逃兵。 

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-5-17 01:15 PM 發表
新冠患者家屬屬於密切接觸者應該隔離不是去住酒店。 台灣呢次準備仆到直。 唔係我黑心,而是台灣根本冇準備。 隔離設施, 隔離病房,等等都冇準備好。  當疫情係台灣再爆多D同埋死多幾個人, 台灣嘅醫護做逃兵。 
追蹤, 隔離, 檢疫都無做好準備...

引用:
原帖由 luckyma 於 2021-5-17 01:11 PM 發表

as what I said yesterday...
good prediction👍😎

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-5-17 01:18 PM 發表

香港有警察超級電腦幫手…台灣就

香港好嚴重個陣,米好多人出黎鬧政府o既,依家主子台灣都係咁,點解佢地啞晒

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-5-17 01:28 PM 發表

香港有警察超級電腦幫手…台灣就
香港用左安心出行, 小區檢測, 而家每一小波都好快控制得到...

疫情第二日 醫院已經話爆滿  !

台灣唔係話自己醫療保健排名係全世界第一嘅咩? 
而家啱啱先開始就話有困難? 

假新聞,個肥婆話呆灣超前部署,無可能爆疫,宜家呢啲只係普通感冒啫。

有乜事搵1450出嚟洗下台灣人腦就得啦

😏

住酒店,親友出出入入,惹埋其他住客,又要來一個鑽石公主號。

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-5-17 01:15 PM 發表
仆唔仆到直就要睇耐D
但係只係剛開始每日爆2-300人就可以搞到咁
不得不問一句
台灣班官係咪食左屎
過去一年時間 係咁認屎忍屁
講到自己「超前部署」
講到taiwan can help
自己疫苗都未顧掂
就係咁話要幫「盟邦」攞疫苗
而家睇返 真係得啖笑

之前英國佛系抗疫 仲係度恥笑人地
點知一年後 佢地都用用英國佛系抗疫果一套去做野
老實講
台灣班人 已經唔係用低能 弱智可以形容
不過無所謂啦
反正台灣就算全島染疫 冚包散
我都唔覺得可憐

條路自己揀 仆街唔好怨

送多句

天道好輪回 蒼天饒過誰

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-5-17 01:18 PM 發表

YC話全部都唔做得喎!相信公義菜總唔會做,做一件事就得,封關!海空人流物流停哂佢就自然會好返!

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]