• 瀏覽: 14,556
  • 回覆: 225
+5
引用:
原帖由 eos888 於 2021-5-17 12:56 PM 發表
前年10月,警方在大埔一輛的士上搜出一個紙箱,內有40多枚汽油彈,的士司機被控一項串謀縱火罪,早前被裁定罪

成。李慶年法官今於區域法院指本案涉及40支組裝好的汽油彈及兩支點火器,但考慮到有別於準備扔出或已扔出汽油彈的情況,風險較低,最終判被告即時入獄4年。

李官判刑時指,不接納辯方稱沒有證據證明本案與社會運動有關的說法。本案發生於非法集結及暴動頻生的2019年,案發地點是常被暴力分子佔據作暴 ...
黃畜曱甴要生活精彩啲,求仁得仁!

黃畜下場

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-5-17 01:47 PM 發表

咁大埔用刀劏果個內地系咪都罪有應得
如果你咁講會覺得自己好醒,我唔會認同咯。

抵死罪有應得!想利用的士佬身份實暴徒來脫罪?!早有預謀不過個官英明你個仆街走吾甩!

精彩人生

引用:
原帖由 paoon 於 2021-5-17 12:59 PM 發表

藏40多枚汽油彈有罪
射400多支火箭炮無罪
除了自己關在廁所內打飛機外,藏汽油彈、放導彈等一切屬非法行為

的士佬點知入面係裝乜,唔通個個乘客上車都打開個手袋,銀包,行李箱俾佢check 咩,甘佢戴個客有個打火機食煙既都可以入罪啦,個官借佢個判決恐嚇緊港人呀

罪有應得!

計返都係10罐汽油1年。
有飯食有工作有屋住有自己床位。
食野又唔需要同人迫。
有醫療保障。
好過兼職揸的士。抵啦!

引用:
原帖由 paoon 於 2021-5-17 01:03 PM 發表

係中央政府冚家鏟?
定分裂勢力冚家鏟?
黃曱思維,九唔搭八

的士佬…人身更精彩呀

慘慘豬

保儉牌都冇埋

引用:
原帖由 fulufulu01 於 2021-5-17 01:55 PM 發表
的士佬點知入面係裝乜,唔通個個乘客上車都打開個手袋,銀包,行李箱俾佢check 咩,甘佢戴個客有個打火機食煙既都可以入罪啦,個官借佢個判決恐嚇緊港人呀
「個官借佢個判決恐嚇緊港人呀 」

你藐視法庭定係引起仇恨?

有種唔好刪post

引用:
原帖由 paoon 於 2021-5-17 01:11 PM 發表

哈馬斯
全世界只要有鹵味掂過嘅地方只會生靈塗碳,包括香港

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]