• 瀏覽: 2,738
  • 回覆: 27
因2016年旺角騷亂被判暴動罪成及判囚7年的盧建民,去年向高等法院上訴庭提出定罪及刑罰上訴但被駁回,上訴庭亦拒批盧上訴至終審法院的許可。預計

佢喺邊度搵幾十萬(或幾百萬去打官司)?係唔係又搵法律援助? 法律援助署裡面有大量蝗屍臘鴨,通常都會批出! dklm

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 囚7年-盧建民向終院申定罪上訴許可獲批

一定要推翻原審

咁快坐咗幾年

幾年前暴動要坐7年, 而家通縮最近判果D 都無見過多過5年
呢條友唔好彩, 太早出來玩, 如果2019黑暴期先出來玩, 可能又係一條優獸既青年!

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-5-17 12:22 PM 發表
一定要推翻原審
要求坐多幾年陪淫賤漢奸?

呢條七頭出番嚟肯定會更暴戾!

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-5-17 12:30 PM 發表

要求坐多幾年陪淫賤漢奸?
未必係同一個牢,即使相同亦不一定同一個工作隊伍

在廣東湛江出生

如果唔係靠呢啲人,啲狀棍邊度有收入呀?正如馬倒立講,梗係私法獨立啦!

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2021-5-17 12:19 PM 發表
因2016年旺角騷亂被判暴動罪成及判囚7年的盧建民,去年向高等法院上訴庭提出定罪及刑罰上訴但被駁回,上訴庭亦拒批盧上訴至終審法院的許可。預計

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/c20ded944ae06ac0344f73582d14975f/stheadline/inewsmedia/20210517/_2021051711424010931.jpg ...
又用政府錢打官司
跟著啲錢就俾晒啲大律屍賺
只係響度利益輸送中......

之後呢條友就可能有佣金收

儍仔一名

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-5-17 12:24 PM 發表
咁快坐咗幾年
十碌,可唔可以改變到佢呢?

改判十年

死不悔改,改判終身。

魚蛋暴動比一般暴動更嚴重,一般暴動以破壞為主
但當晚無數暴徒掟磚企圖殺死大批警察,案情非常嚴重,
判7年合理.....

我宣判維持原判,退庭!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]