• 瀏覽: 1,856
  • 回覆: 9
對不起!經網友指正之後;我細心再睇,發覺完全不見「輸氧設施」,相信不是新冠病房。實為假新聞。
為未有查證而出帖,謹此致歉!

印度人真係死哂都唔抵可憐

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-5-17 10:36 發表
印度人真係死哂都唔抵可憐
一定死唔晒,因為新冠死亡率並非100%。
不過災難唔會只限印度,會向全世界擴散,最後讓全世界人陪住佢“受難”。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-5-17 11:17 AM 發表

一定死唔晒,因為新冠死亡率並非100%。
不過災難唔會只限印度,會向全世界擴散,最後讓全世界人陪住佢“受難”。
今時今地球村,冇人希望邊個國家滅亡
後遺症係全世界人都要承受
唔只係病毒會擴散到全世界
印度點都好,係世界第六大經濟體
農產物或製衣...等低技術產品或者仲可以搵其他國家取代
印度係全世界最大西藥代工廠
印度衰左,西藥會嚴重缺貨
唔係隨便可以搵到其他國家可以接到手
疫苗代工印度一宣布停止生產出口
第三世界國家全部斷貨

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-5-17 12:01 發表

今時今地球村,冇人希望邊個國家滅亡
後遺症係全世界人都要承受
唔只係病毒會擴散到全世界
印度點都好,係世界第六大經濟體
農產物或製衣...等低技術產品或者仲可以搵其他國家取代
印度係全世界最大西藥代工廠
印度衰左,西藥會嚴重缺貨
唔係隨便可以搵到其他國家可以接到手
疫苗代工印度一宣布停止生產出口
第三世界國家全部斷貨
完全同意,所以中國願意援手。可惜政治化第一,佢拒絕咗。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-5-17 12:25 PM 發表

完全同意,所以中國願意援手。可惜政治化第一,佢拒絕咗。
其實中國的救援物資已經送到印度
印度政府唔感謝冇關係,該做的都做左
跟進國際新聞報導
印度呢獲最大問題係,莫迪大仙條友真係好唔惦
有外國媒體去災區醫院四處問
明明國際同中國物資早就送達,到底有冇分配到?
記者眼見到問到都話冇,後來仲追到去海關問
物資全部堆係倉庫
中央政府一直冇派人去分配,分門別類,要點送
似乎莫迪大仙已經慌到唔知點算,能做係躲係官邸等運到
據講話同幕僚研究緊,點樣大內宣為自己辯護
民主印度好巴閉,千選萬選,選左個只識選舉唔做野既人做總理
條友好大喜功,鐘意吹牛吹上天,證明講就天下無敵做就無能為力
話開放後生仔同中年人可以打苗疫,老百姓去排隊,根本就冇貨可打

泛民最鐘意講認受性
印度人自己選出黎,自作自受有咩野好怨?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-5-17 10:13 AM 發表
印度醫院所見;新冠病人與野猴同處一室,猴子應該不會免疫,若染上新冠,在野外與猴子等野生動物分「享」,那便更加沒完沒了。
唯有通過集體中招之後的汰弱留強。

https://youtu.be/Su_1_PftpT8
是假新聞
https://www.thequint.com/amp/sto ... n-hospital-of-india

同意!我從頭睇過,應該唔系新冠病房;因為完全看不到「吊氧」。

謝謝你指正。🙏🙏🙏

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]