• 瀏覽: 20,984
  • 回覆: 248
+20
(香港文匯網記者 蘇榕蓉)台灣島內本土疫情來勢洶洶,各大賣場爆發搶購物資的人潮。16日,台灣不少民眾接受記者訪問時表示,這兩日台灣新增本土病例數大幅增加,當地市民非常恐慌,感覺好像是世界末日要到來。台灣當局的做法令他們失望透頂,疫情蔓延一發不可收拾,民進黨當局已無法掩飾。
台北市民徐芬芳16日向記者展示一張5月14日上午她在家附近的全聯超市所拍的照片,「當時貨架上就已經空空蕩蕩了,全部商品被市民搶購一空。」徐芬芳說,這兩天她經過超市門口,看到都是大排長龍,大部分民眾購買的都是泡麵、米、面等可以囤放的乾糧,而酒精、口罩等防疫物資也被搶購一空了。還有的民眾因為酒精斷貨,致電要家人趕緊去別的地方搶購。

台灣騙子島的變種美國肺炎疫情出現大爆發狀況, 島民現在才驚醒原來之前美國肺炎病毒一直在台灣騙子島上四處散播, 又停電缺水又美國肺炎大爆發, 島民唔臭罵咀咒無能又愛講大詰的菜蠅氓才怪啊...

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202105/16/AP60a12be2e4b0a46dabe9c0eb.html

呢排菜飯桶龜縮唔出來狐假虎威叫囂叫陣宣戰大6

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2021-5-17 01:36 AM 發表
呢排菜飯桶龜縮唔出來狐假虎威叫囂叫陣宣戰大6
因為台灣騙子島現在問題多多千瘡百孔, 菜蠅氓想卸責搵替死鬼也不易啊...

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-5-17 01:39 AM 發表

因為台灣騙子島現在問題多多千瘡百孔, 菜蠅氓想卸責搵替死鬼也不易啊...
菜飯桶那狐假虎威面孔真係醜陋到奇點

台灣由上至下,由人到狗,都係笑話。

睇黎空心菜要使出絕招.......轉移民怨下令反攻大陸!!!  

呢d咪就係仆街囉...
當初東洋同復星傾掂左5000萬BNT,唔洗你民進黨奶共.
仆街係要玩政治,不顧國民生死.

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-5-17 01:29 AM 發表
(香港文匯網記者 蘇榕蓉)台灣島內本土疫情來勢洶洶,各大賣場爆發搶購物資的人潮。16日,台灣不少民眾接受記者訪問時表示,這兩日台灣新增本土病例數大幅增加,當地市民非常恐慌,感覺好像是世界末日要到來。台灣當局的做法令他們失望透頂,疫情蔓延一發不可收拾,民進黨當局已無法掩飾。
台北市民徐芬芳16日向記者展示一張5月14日上午她在家附近的全聯超市所拍的照片,「當時貨架上就已經空空蕩蕩了,全部商品被市民搶 ...
台灣手足你地要相信民主啊。
依d 都係阿共仔既陰謀黎😎
信民主,會得救。無糧食唔洗搶,等待蔡總統派發。

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-5-17 01:29 AM 發表
台北市民徐芬芳16日向記者展示一張5月14日上午她在家附近的全聯超市所拍的照片,「當時貨架上就已經空空蕩蕩了,全部商品被市民搶 ...
冇事嘅,下次選戰一樣高票當選,民主政制嘅極壞示範.

引用:
原帖由 徐庶 於 2021-5-17 02:15 發表

台灣手足你地要相信民主啊。
依d 都係阿共仔既陰謀黎😎
信民主,會得救。無糧食唔洗搶,等待蔡總統派發。
民主緊要過民生

台灣係缺德,導致缺水,缺電
台灣有個官早幾日係節目講啦,缺水缺電都係阿共搞嘅

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-5-17 01:39 AM 發表

台民至愛總桶

引用:
原帖由 beegeejk 於 2021-5-17 02:42 AM 發表

民主緊要過民生
有民主死人巧少事

成功攬炒台灣市民

引用:
原帖由 33444433 於 2021-5-17 02:50 AM 發表

台民至愛總桶
菜省長

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]