• 瀏覽: 6,827
  • 回覆: 66
+2
引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-5-16 07:23 PM 發表
連美帝專家都吾聽
只因係華人,一陣又會叫佢番大陸

準則之一

民主就是不接受批評

引用:
原帖由 1000day 於 2021-5-16 06:25 PM 發表
台灣新冠疫情近日持續升溫,美國華裔醫生Justin Yang早前於Facebook發文,批評台灣的防疫方式仍停留在去年,

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210516/photo/bkn-20210516160127323-0516_00952_001_01b.jpg?20210516170010

:smile_ ...
的確,美國醫生敎人防疫有點兒不太可靠

咁呢位美籍華裔醫生作為一個感染個案多嘅美國人就咪能扮晒代表對呆灣提點啦,美國自己都未搞掂仲咁多嘴話提點人地啦,人哋洗清你提咩

停留响舊年最好,唔驗就唔會有確診。

外科口罩外加布料口罩?呢啲連TVB學是學非嘅防疫知識都不如嘅就係美國醫生?五十步笑百步😂佢原籍應該都係呆灣吧!

臺灣祇有政治。而家唯一可以做嘅咪拜多啲神囉。

呆灣算唔算打壓言論自由

放心啦,台灣省應該點都唔會多過美國中蕉人數的😵

台灣「褔奇」

柴油車噴酒精?我冇眼花呀麻?

人命關天,攞唔到外國疫苗,不如叫中國幫幫你,國藥疫苗應該係唔錯嘅選擇,加強防疫,檢測同打疫苗,應該會好快冇事嘅,China can help.

引用:
原帖由 nelshen 於 2021-5-16 07:45 PM 發表

你同呆灣人講、嘥氣、佢哋死都話自己好有道理、等確疹同死亡數字話俾佢知、
應該無印度咁多嘅😐
唔落觀囉,連續兩日確疹率10%喎,紙包唔住火㗎!

引用:
原帖由 Bosco321 於 2021-5-16 08:20 PM 發表
人命關天,攞唔到外國疫苗,不如叫中國幫幫你,國藥疫苗應該係唔錯嘅選擇,加強防疫,檢測同打疫苗,應該會好快冇事嘅,China can help.
還記得有人講一片口罩都唔會比大陸 我相信今次嗰個人會好有骨氣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]