• 瀏覽: 35,265
  • 回覆: 416
  • 追帖: 5
+10
引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-5-16 02:45 PM 發表

其實現在以台北市驗800個嘅限額計,都已經有97個確診,即係已經有12%了。
即係話其實已經好多感染者了,以台北市人口有260萬計算,即係代表台北市可能已經有成30萬感染者。
所以話台灣嘅疫情根本就係一早已經存在,只係唔檢測就無確診啫。
其實係成個台北市驗800個,定係每個檢測點驗800個?如果成個台北市總共得800個咁少,有啲不可思議喎

菜婆子詐騙手法層出不窮, 又可以賣芒果乾

引用:
原帖由 avkxyz 於 2021-5-16 02:49 PM 發表
好難講,香港都試過百幾200一日,但又搞得掂。估計台灣都爆不開?可能好多人已有抗體了?
你地話呢???
咁你就太低估台灣疫情了,香港百幾200個一日,但係檢測量就有成10萬個。
台灣呢?整個台灣我就無乜數據,但以台北市去計算,今日就有97個確診,但台北市嘅檢測量只係有800個,即係話佔了12%左右。香港檢測10萬個有200個,都只係佔0.2%,同台北係差好遠。所以,如果以台北市人口260萬去估算,即係可能已經有30萬左右嘅隱形患者了,所以係已經好嚴重。

COVID Live Update: 163,188,529 Cases and 3,383,853 Deaths from the Coronavirus - Worldometer (worldometers.info)

測試數量 / 每一百萬人:

台灣:        23,948
菲律賓:     113,405
香港:       1,965,778
大陸:        111,163
新加坡:    1,772,701

台灣測試數量低到令人匪夷所思

聽講依家台灣要求有病徵先檢測,即係話有好多無徵狀感染既無得檢測,咁樣就好大鑊

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-5-16 02:22 PM 發表
台灣中央流行疫情指揮中心周日(16日)公布,新增206宗本土確診新冠肺炎病例,另有1宗屬境外輸入。患者最細不足5歲,最早

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210516/photo/bkn-20210516141500180-0516_00952_001_01b.jpg?20210516141817

垃圾昏官仲唔快啲下台

新聞來源連 ...
死多啲台獨狗咪好囉!

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-5-16 03:06 PM 發表

咁你就太低估台灣疫情了,香港百幾200個一日,但係檢測量就有成10萬個。
台灣呢?整個台灣我就無乜數據,但以台北市去計算,今日就有97個確診,但台北市嘅檢測量只係有800個,即係話佔了12%左右。香港檢測10萬個有200個,都只係佔0.2%,同台北係差好遠。所以,如果以台北市人口260萬去估算,即係可能已經有30萬左右嘅隱形患者了,所以係已經好嚴重。
香港經常成坐大廈食白果, 被人鬧, 中簽率好低

洗撚打疫苗咩, 以愛抗疫咪得囉

引用:
原帖由 SayYouSayMe 於 2021-5-16 03:05 PM 發表

其實係成個台北市驗800個,定係每個檢測點驗800個?如果成個台北市總共得800個咁少,有啲不可思議喎
有甚麼不思議?
鬼島一向不檢測=0確疹
驗10萬好不好? 將會多少確疹?菜省長點交代?

模範真係得啖笑

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-5-16 02:27 PM 發表
驗咁小都過200個。其實好密集中招啦。不過我會留守台灣。同手足齊上齊落。我系唔會咁無骨氣返香港既
好多已經死咗返黎啦

引用:
原帖由 tfyl 於 2021-5-16 03:06 PM 發表
COVID Live Update: 163,188,529 Cases and 3,383,853 Deaths from the Coronavirus - Worldometer (worldometers.info)

測試數量 / 每一百萬人:

台灣:        23,948
菲律賓:     113,405
香港:       1,965,778
大陸:       ...
不這樣造
還能長期0確疹?
當然,入境120日確疹,都當輸入
這是能人所不能,挑戰人類智力極限
台灣豬又受

引用:
原帖由 AresCapital 於 2021-5-16 03:11 PM 發表

死多啲台獨狗咪好囉!
變咗台毒狗啦

引用:
原帖由 農場紅色馬 於 2021-5-16 02:49 PM 發表
又賴大陸空氣中飄去d病毒
樓上有隻傻hi 已經話係個偷渡客啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]