• 瀏覽: 35,338
  • 回覆: 416
  • 追帖: 5
+10
再與天比高

引用:
原帖由 老餅精英 於 2021-5-16 02:32 PM 發表
睇黎2星期清零難啦!
唔好睇少呆灣人嘅決心,聽日就清0俾你睇,唔驗

要再提高檢測量先得

香港每日檢測量是15-17萬個!!!台灣得800個!!!如果不大力加大檢測量!!!台灣情況不樂觀!!!

引用:
原帖由 ANDY1992913 於 2021-5-16 02:24 PM 發表

如果驗800個確診800個,咁就好玩啦
其實現在以台北市驗800個嘅限額計,都已經有97個確診,即係已經有12%了。
即係話其實已經好多感染者了,以台北市人口有260萬計算,即係代表台北市可能已經有成30萬感染者。
所以話台灣嘅疫情根本就係一早已經存在,只係唔檢測就無確診啫。

哦...幾時破千先講啦
黎緊呢兩個星期
如果控制到不擴散
應該1-2個月可以搞得掂

但如果擴散到去南部 咁就好睇LOR
最重要既 就係求神拜佛都希望無印度變種
而家既消息指
印度變種 就算戴口罩都無用 照中

引用:
原帖由 owen11223344 於 2021-5-16 02:38 PM 發表

唔好睇少呆灣人嘅決心,聽日就清0俾你睇,唔驗
有無咁快

又賴大陸空氣中飄去d病毒

好難講,香港都試過百幾200一日,但又搞得掂。估計台灣都爆不開?可能好多人已有抗體了?
你地話呢???

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-5-16 02:27 PM 發表
驗咁小都過200個。其實好密集中招啦。不過我會留守台灣。同手足齊上齊落。我系唔會咁無骨氣返香港既
就算冇左條命,都有台灣民主!ya

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2021-5-16 02:43 PM 發表
香港每日檢測量是15-17萬個!!!台灣得800個!!!如果不大力加大檢測量!!!台灣情況不樂觀!!!
萊灣醫療資源

已經GG

爆 爆 爆!!!

唔緊要,已經限制咗上限係每日八百, 唔會再多

防疫典範??

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-5-16 02:22 PM 發表
台灣中央流行疫情指揮中心周日(16日)公布,新增206宗本土確診新冠肺炎病例,另有1宗屬境外輸入。患者最細不足5歲,最早

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210516/photo/bkn-20210516141500180-0516_00952_001_01b.jpg?20210516141817

垃圾昏官仲唔快啲下台

新聞來源連 ...
台灣檢疫站日檢800人,全國得四個,一日檢3200人,今日206宗確診,即係中招率十六份之一,台灣總人口2300萬,即係全台染疫人數估計已經有143.7萬人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]