• 瀏覽: 2,506
  • 回覆: 32
高尚港人........

膠尚港人今次睇中河背水塘

引用:
原帖由 dontbitconned 於 2021-5-16 08:28 AM 發表
近年掀起行山熱,一些隱世景點,例如河背水塘因其優美景色而廣受歡迎,但山腳下的河背村卻投訴人滿為患,村民不但出行困難,更面對公廁衞生問題。河背村村長指,村內公廁問題歸咎於食物環境衞生署的失職,署方4至5年前將村內較大型的旱廁公廁拆遷後,僅以兩個流動廁所替代,翻新及重置工程緩慢,令村內欠缺廁所,加上日益增加的遊客使用次數,導致問題惡化,批評署方「官僚做法,拖得就拖」!

坐落於元朗八鄉的河背水塘, ...
仆街啦香港人,去邊都咁撚鐘意一窩蜂,又無公德,又鐘意製造垃圾

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-5-16 08:36 AM 發表

蝗一到,寸草不生

唔好意思,你條井底連大陸人而家公德教育都好過港撚

引用:
原帖由 dontbitconned 於 2021-5-16 08:28 AM 發表
近年掀起行山熱,一些隱世景點,例如河背水塘因其優美景色而廣受歡迎,但山腳下的河背村卻投訴人滿為患,村民不但出行困難,更面對公廁衞生問題。河背村村長指,村內公廁問題歸咎於食物環境衞生署的失職,署方4至5年前將村內較大型的旱廁公廁拆遷後,僅以兩個流動廁所替代,翻新及重置工程緩慢,令村內欠缺廁所,加上日益增加的遊客使用次數,導致問題惡化,批評署方「官僚做法,拖得就拖」!

你條撚樣都白痴,大自然根本就承受唔唔到咁多人去,點解要配合你啲撚樣先?

多謝東西張望經常報導景點比港人踐踏

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-5-16 08:32 AM 發表
港蝗一到,寸草不生
而家冇得賴係大陸人

標答~

一定係自由行

引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-5-16 12:41 PM 發表

唔好意思,你條井底連大陸人而家公德教育都好過港撚
乜現在香港人有公德心嘅咩?個個學足歐美白人嗰啲個人主義,自私自利,社會責任係乜都已經唔知啦。
基本上香港人嘅質素就係越來越低,睇下現在啲大學生一屆不如一屆,好食賴做但又嫌三嫌四,都唔照下鏡自己係乜嘢料。唔好話公德教育差過大陸啦,連知識水平,工作能力,國際視野都差過大陸多多聲啦。
香港就係因為走咗歐美嗰種咁嘅民主制度,搞到好多人都變得政治化,學足歐美咁搞埋啲黨爭,市民咪越來越撕裂囉。民主選舉制度擺明就係會引致黨爭及人民撕裂,我都唔明點解咁多香港儍瓜仲當正民主係個寶。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-5-16 12:47 PM 發表

而家冇得賴係大陸人
有 黃人眼中 應該係新香港人 或者係大陸偷渡來港行山  而一定不是高汁本土派香港人

引用:
原帖由 9big 於 2021-5-16 12:57 PM 發表

有 黃人眼中 應該係新香港人 或者係大陸偷渡來港行山  而一定不是高汁本土派香港人
黃甴畜9成9都係每日150個,由鄉下落嚟香港嘅新香港人,跟住就自稱本土,掟汽油彈破壞香港,但係又話好撚鍾意香港

1. 起公廁 ...... 係建築署ge工作, 唔關食環署ge事

2. 增加臨時廁所不是難事 ...... 不過村民自己無廁所用 ? 要用公廁 ??? 
自己有廁所唔用 ... 與遊人爭用公廁 ??? 但又投訴公廁唔衛生 ???

3. 小巴班次唔夠咪加囉 (for 假日) ... 有錢小巴公司會唔賺 ???

結論: 新界 (真香港人) 真係惡D 

引用:

支持河背村人民屌鳩香港人。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-5-16 12:54 PM 發表

乜現在香港人有公德心嘅咩?個個學足歐美白人嗰啲個人主義,自私自利,社會責任係乜都已經唔知啦。
基本上香港人嘅質素就係越來越低,睇下現在啲大學生一屆不如一屆,好食賴做但又嫌三嫌四,都唔照下鏡自己係乜嘢料。唔好話公德教育差過大陸啦,連知識水平,工作能力,國際視野都差過大陸多多聲啦。
香港就係因為走咗歐美嗰種咁嘅民主制度,搞到好多人都變得政治化,學足歐美咁搞埋啲黨爭,市民咪越來越撕裂囉。民主選舉 ...
民主本身無問題,係一班自私以民主之名,實質攞盡個人金錢利益嘅一班人最仆街。黑暴黃撚係最仆街!

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-5-16 12:54 PM 發表

香港就係因為走咗歐美嗰種咁嘅民主制度,搞到好多人都變得政治化,學足歐美咁搞埋啲黨爭,市民咪越來越撕裂囉。民主選舉 ...
你講得啱,而家呢班青年人英文又差,普通話更加唔識,思想諗法幼稚,講又唔得寫又唔得

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]