• 瀏覽: 2,045
  • 回覆: 32
下個就到立場新聞,成日反政府嘅報道,越睇越乞人憎。

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-5-15 10:11 PM 發表
中國今年係最多外資投資既國家, 你話人地對中國有無信心?
口號啫用來呃d柒曱甴

引用:
原帖由 义電機 於 2021-5-15 10:41 PM 發表
學者
邊一科先
化學定中史
嗰件白癡羅X聰

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-5-15 10:33 PM 發表
黃畜學者點睇尾角打壓華為、Tik Tok呀?
黃畜學者雙重標準,面皮幾尺厚,會話尾角打壓華為、Tik Tok,增加投資者信心。

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-5-15 10:11 PM 發表
中國今年係最多外資投資既國家, 你話人地對中國有無信心?
新冠疫情之下,外商持續投資中國,大陸商務部預估,今年實際使用外資(FDI)將超過1,400億美元,再創歷史新高。「十三五」期間(2016年至2020年)大陸利用外資總規模將達6,900億美元左右,超過「十二五」時期600億美元。

之前睇過一段國際財經
連加拿大資金投入中國都創新高

""學者批引《國安法》削投資者信心?""

你唔係攪政治, 是純粹正常做生意的話, 關國安法乜春事?
咁都可以驚得的投資者, 好心你轉為炒股投資算了吧!
因為全世界本應都有同類的法律, 係香港今日才有罷了!

最佳例子, 華為事件, 外國的行為, 根本就仲劣質過, 恐9怖過中國!
仲未計美國自特朗普下, 多宗的商業性干預!

看立場學者的政治腦思維, 個評......
可以去吃屎吧!

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-5-15 09:18 PM 發表
保安局周五(14 日)晚上突然公布,凍結壹傳媒創辦人黎智英的財產。據悉,黎被凍結的壹傳媒股份市...

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/apple-19_hqEIN_1200x630cropcenter.png

政府咪幫你黎智英發財囉,不過係D傻自己錢。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/a-黎智英名下股份-持股公司銀行資產被凍結-據悉市值逾-3-億元-學者批引-國安法-削投資者信心/
下一步,好大機會學美國咁,禁止香港賬戶買賣該股票

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2021-5-16 09:50 AM 發表
羅家聰,一個徹頭徹尾失敗嘅末日搏士,搏蒙個搏
同愛x家內角色一樣,都係無料到

立場新聞,從來不批評歐美制裁中港官員,立場偏頗,一定係反中亂港

引用:
原帖由 luckkong 於 2021-5-16 12:22 發表
""學者批引《國安法》削投資者信心?""

你唔係攪政治, 是純粹正常做生意的話, 關國安法乜春事?
咁都可以驚得的投資者, 好心你轉為炒股投資算了吧!
因為全世界本應都有同類的法律, 係香港今日才有罷了!

最佳例子, 華為事件, 外國的行為, 根本就仲劣質過, 恐9怖過中國!
仲未計美國自特朗普下, 多宗的商業性干預!

看立場學 ...
lenovo絕世靚抽!

lenovo邊會咁樣反政府!

所以先全球信賴!

毒果垃場去死!

早兩年黑暴連連,出咗國安法先有穩定嘅投資環境,濕鳩學者識條鐵咩!

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-15 10:01 PM 發表
炒高282. 停牌, 然後政府充公埋黎生 D 股份.

咁政府真係要多謝小黃人啦.
停咗牌個股價係幾多仲有咩關係?

一個撈唔掂既垃圾,收皮啦 DKLM 人渣 😀

羅加蔥,又係個條由2005年一直唱淡個無料經濟師,跟佢做反賺咗個開

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]