• 瀏覽: 15,050
  • 回覆: 162
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 1000day 於 2021-5-15 03:23 PM 發表
保護環境你我有責,但原來食環署「唔係咁諗」。有義工團體向東網投訴指,周四(13日)曾到西貢相思灣一帶清理海岸垃圾,正打算
義工遂利用獨木舟將收集到垃圾,由另一邊海岸,運往相思灣食環署的垃圾桶位置,並遇上一隊約十多人的食環署外判清潔工。團體指,清潔工察覺到義工將垃圾放入垃圾桶時,隨即試圖制止,聲言該處的垃圾桶只給予附近村民使用,其他市民並不可用。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210515/photo/bkn-20210515112827900-0515_00822_001_01b.jpg?20210515151217 ...
樓主支唔支持環保?

引用:
原帖由 1000day 於 2021-5-15 03:23 PM 發表
保護環境你我有責,但原來食環署「唔係咁諗」。有義工團體向東網投訴指,周四(13日)曾到西貢相思灣一帶清理海岸垃圾,正打算
義工遂利用獨木舟將收集到垃圾,由另一邊海岸,運往相思灣食環署的垃圾桶位置,並遇上一隊約十多人的食環署外判清潔工。團體指,清潔工察覺到義工將垃圾放入垃圾桶時,隨即試圖制止,聲言該處的垃圾桶只給予附近村民使用,其他市民並不可用。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210515/photo/bkn-20210515112827900-0515_00822_001_01b.jpg?20210515151217 ...
環保吹😛唔好破壞人地的下作啦!
攞去自己垃圾😪

引用:
你走去執垃圾,即係明寸食環署做事不力,要勞動義工幫拖,其次,你地連外判嘅搵食地盤都做埋,外判點同政府交數收銀呀?知你班環保人士知唔知,好多外判清潔公司分分鐘都係食環入面d自己人開㗎😄

義工要威就唔好載頭盔,要人執手尾就咪扮偉大!

義工團隊,你做義工,係好事。但其實就係減少基層人士就業機會!本來政府係有責任,增加人手清理。

國安法既中共食環署 係甘上下

唔明成件事有乜問題,
人哋講到明唔serve你地

D垃圾

引用:
on9兼白痴ge義工

人地要跟規矩做野,義工有心服務,點解唔自己處理埋D垃圾,運去垃圾站??? 成日抹黑政府,只會顯得自己更刁蠻任性。

引用:
原帖由 油站肥留言 於 2021-5-15 05:44 PM 發表
義工團隊,你做義工,係好事。但其實就係減少基層人士就業機會!本來政府係有責任,增加人手清理。
叫佢地學日本人咁,
一日出街做出黎既垃圾,
帶到返屋企先處理

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-5-15 03:30 PM 發表
分咗類先啦環保撚
西方國家運啲醫療廢料嚟香港有冇發過聲?
香港綠色和平對於日本倒核廢水有冇發過聲?

求師兄指教!

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-5-15 04:36 PM 發表
咩義工咪瑞典假環保低B女

老人精pk環保西,咁撚細個就識出嚟呃錢😄

環保狗又做戲

引用:
原帖由 Samam 於 2021-5-15 05:52 PM 發表

老人精pk環保西,咁撚細個就識出嚟呃錢😄
唔細架喇,而家係假環保低B肥婆

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-5-15 05:08 PM 發表
成車車去港督府, 再叫晒全港記者,去請示林鄭點搞
仲有醒呀?
港督府?

即係向小巴司機到九龍城時,叫(食寫先)有落。其實〈食寫先〉早不再存在呀!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]