• 瀏覽: 15,013
  • 回覆: 162
  • 追帖: 1
+2
其實班外判工好 on 9 . 攪大左件事 . 蝕底一定現場做野既外判工人  .

雖然兩邊都唔係乜野東西 .

食環科文蒙面超人11出黎講句野啦

引用:
原帖由 素食小魔女 於 2021-5-15 03:27 PM 發表
外判做野差, 又關政府事???
外判係邪惡制度。

希望大台報導下

引用:
原帖由 摒息諸緣 於 2021-5-16 12:54 AM 發表

見到個西樣 就想一巴二巴車埋去
本來人醜唔係罪,但係逢係呢種人,正如香港泛暴派男女都咁樣衰,真係相由心生

睇吓做義工都被批鬥,有得佢自生自滅啦,有得D死老嘢,爛屍又唔理,義工又話你多L事

垃圾車有去指定地方同收指定數量,有多要再按排叫車

沒有辦法,食環外判商接生意都是低價,而家執咁多垃圾,真是要增加它們經營成本?

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2021-5-16 05:29 AM 發表

外判話 .. 你唔係住呢度 .. 你冇權用呢個垃圾站 ..

甘都話冇錯 .. 你真係 cls ..

即係你住新界就冇資格係香港掉垃圾落垃圾桶 ..

無論義工對與錯 .. 外判講呢類說話一定錯 ..
吓 咁我屋企啲垃圾一袋二袋拎過去得吾得 做撚死人咩

引用:
原帖由 蒲王91 於 2021-5-16 12:49 PM 發表

吓 咁我屋企啲垃圾一袋二袋拎過去得吾得 做撚死人咩
點解唔得 ?

香港又未開始垃圾收費 ..

好多住村屋既人都係自己搬垃圾去垃圾站 ..

即係旺角既垃圾桶只給予旺角附近村民使用,其他市民並不可用, 大家都犯法了.

借環保,搞搞震

義工們 好欣賞你哋幫手執垃圾 但係咪都要從源頭減廢 派多些義工去郊野公園 一見啲人掉垃圾 就立刻大幫屌9 班 郊遊人士 叫佢地自己執走垃圾

咁就話你地型啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]