• 瀏覽: 2,109
  • 回覆: 32
引用:
原帖由 ntworks 於 2021-5-15 01:24 PM 發表
中國在太陽能的全球供應鏈處於主導地位,生產美國清潔能源依賴的大部分太陽能電池板材料和零件,當中不少來自新疆。美國太陽能行...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210515/photo/bkn-20210515101018313-0515_00952_001_01b.jpg?20210515110330

世界上竟然有人信用人手生產材料及零件可以做到主導 ...
籍口姐,冇籍口又點可以制裁你又點可從打壓你發展,當你落後於我又或者受我控制,指責就不再存在 🥴

奧巴馬時代美國曾想大力發展太陽能產業,但敵不過中國貨價廉物美,依家佢就係用極端借口打壓,迫世界各地停用中國太陽能板,只能轉買美國貨

引用:
原帖由 全宇宙 於 2021-5-15 01:40 PM 發表

Nike和adidas在4月銷售額分別按年減59%和78%

H&M已公布2020年12月至2021年2月財季數據,稅前虧損為13.9億瑞典克朗(約合12.3988億港元),去年同期則為盈利25億瑞典克朗(約合22.3億港元)。

以上只係中國民間制裁
中央冇出手

棉花、番茄被禁 新疆對美出口額首季卻暴漲113%

https://udn.com/news/story/7333/5408849 ...
H&M d野咁差都有人買?

係咪咁講就買嘢唔使俾錢?

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-5-15 02:34 PM 發表

H&M d野咁差都有人買?
九成外國人買
H&M俾我嘅感覺完全係二手衣物回收散貨場

引用:
原帖由 全宇宙 於 2021-5-15 03:01 PM 發表

九成外國人買
H&M俾我嘅感覺完全係二手衣物回收散貨場
exactly,衰過左記

哈哈!種族滅絕豬柒,唔好用新疆希土產品嗱!

美國狗支援猶太人種族滅絕巴勒斯坦人啦.

總有班傻西洋奴五美仙相信

引用:
原帖由 krolik 於 2021-5-15 01:59 PM 發表
繼強迫收割機勞動後,最新作品係強迫太陽能板勞動
No No No,真正出力產生能量的是太陽,中國係強迫太陽勞動。

太陽伯伯好慘,幾十億年來被中共強迫佢發熱發亮,抖吓都唔得

幼稚到不可想象

好明顯中國強迫太陽伯伯勞動!

提示: 違規內容已被屏蔽
全靠美國,才知新疆是中國工廠,提供咁多元素的產品

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]