• 瀏覽: 3,744
  • 回覆: 57
黃c低b無下限

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-5-15 01:10 PM 發表
無能力但又要移民嘅黃絲,唔少連英文都唔識,但勢估唔到佢哋似乎連基本嘅自理能力都冇,竟然有人問大家點樣帶埋屋企個「姐姐」過去英國。一名聲稱打算移民去英國嘅「Louis Tam」噚日就喺fb專頁「英國香港人生活交流區」出post問:「如果我想帶埋屋企個姐姐一齊去英國,有乜辦法?如果姐姐自己申請working visa(工作簽證)得唔得?」連佢哋啲「同路人」都冇眼睇,恥笑佢係咪無咗工人就生存唔到.... ...
無能力但又要移民嘅黃絲 <= 其實現在使用BNO VISA移民已經不分黃藍,如果仍停留在2019年的想法,明顯已經跟不上香港的急速變化了! 身邊移民的朋友,有黃亦有藍, 各人原因不同,有些是因為政見,但更多是為年幼子女的教育所以移英!

真係笑佢ON___驚佢嬲

明顯呢班人係天真又白痴

申請埋姐姐移民最實際 最pk有一大班人留低寵物係香港自生自滅

引用:
原帖由 waltzno2 於 2021-5-15 02:10 PM 發表
有能力個啲叫移民,無能力個啲叫走難
有錢去到先請工人囉
無能力者大有人在
班撚樣叫打國際線,正常人叫著草

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-5-15 17:36 發表

無能力但又要移民嘅黃絲 <= 其實現在使用BNO VISA移民已經不分黃藍,如果仍停留在2019年的想法,明顯已經跟不上香港的急速變化了! 身邊移民的朋友,有黃亦有藍, 各人原因不同,有些是因為政見,但更多是為年幼子女的教育所以移英!
就算"藍絲"有d都貪依家bno visa 門檻申請較低申請左先 比仔女去英國讀書都好

引用:
原帖由 hkjacky 於 2021-5-15 01:15 PM 發表
YC有冇問過姐姐意願? 當姐姐係件貨話帶就帶? 
你識唔識架?姐姐唔係可以寄倉咩?但超過20kg要補錢

外傭過到去隨時識左個鬼佬,嫁埋

黃屍係咁上下啦

上網有晒資料,好似每年唔可以留喺英國半年以上,不過我就覺得好奇怪。

係都要柒出國際先至心息。

幾年前有單新聞,講有港人移民美國,居然帶埋菲傭去,菲傭當然無批佢移民,結果被鄰居發現,菲傭是非法居留及非法勞工,被介返菲律賓,港人點判唔記得,只記得佢問記者點解會唔得。

每天都要外佣陪睡

又話過到去有手有腳 唔駛乞 食

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]