• 瀏覽: 14,762
  • 回覆: 190
+7
引用:
原帖由 green2016 於 2021-5-15 11:31 AM 發表
台灣疫情失控,新增180宗本土確診個案。 疫情指揮中心指揮官陳時中宣布,新北市與台北市今天起,把疫情警戒提至第三級,到本月28日,民眾外出需全程配戴口罩,停止室內5人以上,室外10人以上聚會,僅保留必需、醫療或公共服務,其餘營業場所及公共區域關閉,校園停止對外開放。 行政院長蘇貞昌表示,為了保護民眾...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1591055_1_L_20210515111439.jpg
扮好人,唔一早禁印度航班後果就係咁囉~

引用:
原帖由 green2016 於 2021-5-15 11:31 AM 發表
台灣疫情失控,新增180宗本土確診個案。 疫情指揮中心指揮官陳時中宣布,新北市與台北市今天起,把疫情警戒提至第三級,到本月28日,民眾外出需全程配戴口罩,停止室內5人以上,室外10人以上聚會,僅保留必需、醫療或公共服務,其餘營業場所及公共區域關閉,校園停止對外開放。 行政院長蘇貞昌表示,為了保護民眾...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1591055_1_L_20210515111439.jpg
同日本一9樣 根本一直好L多人有事, 而家紙包唔住火啦

歐美又唔比疫苗台灣, 又要做佢地隻狗, 每年要拿千億出來買二手武器, 台灣人真辛苦

做愛抗疫

杜文賊中左招未?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-5-15 11:57 AM 發表
旱災、停電、爆疫…如果嚟埋地震就真係……
師兄放心
仲有颶風及暴雨coming.
呆灣省邊係正常人住㗎

引用:

菜婆子去問美國爸睇下點收科?
可能送兩架爛戰機過台灣。

引用:

慘劇,台灣過去幾日確診宗數作幾何級跳升:

12、16、25、34 ==》今日 185 !😱🥶

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-5-15 13:17 發表

你真係笑死人咩,就係之前零確診係因為零檢測囉。
但係現在爆得咁勁,想零檢測都唔得啦,要知道有啲人係自費檢測而確診嘅,之前都有好多係喺台灣自費檢測就確診啦,有啲仲要係在台灣兩個月之後確診,而台灣仲話呢啲係輸入個案呀。
台灣人口有2千3百幾萬,但由疫情開始至今都只係有57萬人次嘅檢測,即係一日都只係得千幾人次,仲要係呢幾日嘅檢測量多咗先至有咁多喎。睇返香港,750萬人口就已經有1400萬檢測人 ...

引用:
原帖由 天外有天slm 於 2021-5-15 12:29 PM 發表

其實台灣呢年幾每人都有幾千人確診,只係台灣民進黨/蔡英文呢年幾一直都隱瞞疫情,到而家台灣疫情己經爆到完全隱瞞唔到,台灣民進黨/蔡英文先至逐日增加番公佈確診人數

根本台灣由疫症至今都一直隱瞞台灣疫情

早喺大半年前,我台灣朋友嘅鄰居全家4人全部確診,亦已經醫院上報,但由當日以至之後整整一個星期內,台灣政府竟然都係公佈全台灣呢7日都係零確診,可見台灣隱瞞疫情到咩程度

台灣根本一直真 ...
照師兄所言,台灣真係騙子島!😡

引用:
原帖由 imad 於 2021-5-15 01:54 PM 發表

同日本一9樣 根本一直好L多人有事, 而家紙包唔住火啦
台灣其實一直都有人懷疑疫情早就內部擴散
只不過傳播力同毒性都低
所以大部分都可以自己痊癒
之前台灣戰艦出去交流
返黎就話中左招
OK 你可以話係當地感染
但係已經不止一次 台灣人去其他國家做檢測時 被驗出中左招
不過台灣一路都死口咬定話係坐飛機時感染
之前有單係入境兩個月後先檢測到
又話唔係本地感染

其實之前醫院爆鑊 當時已經有人狂插SOP混亂
好彩 到最後都無大規模擴散

台灣防疫 根本就係笑話
只不過一路運氣好 所以無爆鑊
今次只不過賭輸左
呢180單 唔係做地區普篩得出黎
而係框選 自費搵出黎
佢地求神拜佛 都希望唔好係英國或者係印度變種
尤其係印度變種 戴左口罩都無用

引用:
原帖由 sng850 於 2021-5-15 02:02 PM 發表

慘劇,台灣過去幾日確診宗數作幾何級跳升:

12、16、25、34 ==》今日 185 !😱🥶
智力題:下一個數字係?

無普檢都180...

世衛唔邀請早知道台灣冇料到

昨日歹灣人食花生
今天正常人飲啤酒
笑問曱甴何處匿藏
美日英台遍地開花

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]