• 瀏覽: 14,774
  • 回覆: 190
+7
引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-5-15 11:37 AM 發表
之前又話
0檢測就0確診既
而家一巴車死d爛屍
台灣加油
你都話歹灣陷家剷
0檢測就0確診

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-15 11:51 AM 發表
相信台灣而家一日1800個先真

打多d阿斯利康囉,講多d大話囉,睇下幾時害死晒班台灣人,到時唔好怨!
如果依照幾日前呆灣報導拾零單就咁緊張,肯定數字上做假,當日乘100倍都唔止。
呆灣係做假大省非浪得虛名!

見台灣呢幾日超市搶日用品

已經好大鑊啦,冚不住了要爆喇

流亡曱甴點算?
廢佬燒山燈死呆灣?
黃秋牲地獄黑仔王?
淫榮基仲點叫雞?

引用:
原帖由 green2016 於 2021-5-15 11:31 AM 發表
台灣疫情失控,新增180宗本土確診個案。 疫情指揮中心指揮官陳時中宣布,新北市與台北市今天起,把疫情警戒提至第三級,到本月28日,民眾外出需全程配戴口罩,停止室內5人以上,室外10人以上聚會,僅保留必需、醫療或公共服務,其餘營業場所及公共區域關閉,校園停止對外開放。 行政院長蘇貞昌表示,為了保護民眾...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1591055_1_L_20210515111439.jpg
新南向喎.月底仲要包機接台企工程師從印度回台

引用:
原帖由 dtw 於 2021-5-15 11:52 AM 發表
蔡嬸話仲未有死亡個案!
你信唔信呀嗱
前嗰排零上六度凍死百幾個.係凍死.

抗疫「典範」

附件

abbr_3137973b4ac2ba22ebd197e11f8c8260.png(351.75 KB)

侵侵話:唔驗咪冇確診囉,驗少啲,病例少啲!

用愛抗疫一定成功,昌昌做乜重唔入尼呀?😀

無水無電又疫症,希望台灣無事

引用:
原帖由 green2016 於 2021-5-15 11:31 AM 發表
台灣疫情失控,新增180宗本土確診個案。 疫情指揮中心指揮官陳時中宣布,新北市與台北市今天起,把疫情警戒提至第三級,到本月28日,民眾外出需全程配戴口罩,停止室內5人以上,室外10人以上聚會,僅保留必需、醫療或公共服務,其餘營業場所及公共區域關閉,校園停止對外開放。 行政院長蘇貞昌表示,為了保護民眾...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1591055_1_L_20210515111439.jpg
其實台灣呢年幾每人都有幾千人確診,只係台灣民進黨/蔡英文呢年幾一直都隱瞞疫情,到而家台灣疫情己經爆到完全隱瞞唔到,台灣民進黨/蔡英文先至逐日增加番公佈確診人數

根本台灣由疫症至今都一直隱瞞台灣疫情

早喺大半年前,我台灣朋友嘅鄰居全家4人全部確診,亦已經醫院上報,但由當日以至之後整整一個星期內,台灣政府竟然都係公佈全台灣呢7日都係零確診,可見台灣隱瞞疫情到咩程度

台灣根本一直真實疫情嚴重過日本同南韓,只係台灣政府一直隱瞞疫情

台灣市民根本一直唔信台灣政府公佈嘅疫情數字,因為台灣市民都知道係台灣政府造假

多少不明源又沒說,危險

檢幾多確診幾多,恭喜恭喜!

要預備大量氧氣機呀

好簡單,收咗疫苗就唔再隱瞞,唔洗做假,再加上AZ冇人打,宜家順便谷針,呆灣係一個連政府都呃呃騙騙地方

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]