• 瀏覽: 15,915
  • 回覆: 156
+4
呆灣肺炎睇嚟照計起碼已經有五千人中咗,不過掩耳盜鈴式抗疫,乜嘢都扮唔知唔見睇唔到,樣樣隱瞞

引用:
原帖由 世界仔2.0 於 2021-5-14 03:49 PM 發表

梗係唔封,29宗咋嘛

仲要吹數境外輸入
緊係輸入個案啦。
幾年前由境外回台。

引用:
原帖由 農場紅色馬 於 2021-5-14 05:03 PM 發表
呆灣肺炎睇嚟照計起碼已經有五千人中咗,不過掩耳盜鈴式抗疫,乜嘢都扮唔知唔見睇唔到,樣樣隱瞞
唔只5,000啦唔肯普篩, 應該好大鑊.......

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-5-14 05:06 PM 發表

乜都唔公佈,又唔準市民亂講罰300萬台幣, 死亡數字又唔公佈,乜L都賴大陸,用愛發電,繼續詐騙,全球抗疫典範

台灣人宗敎狂熟,滿天神佛,半個月一次全省走透透進香,散播病毒最佳場合,台灣政府經濟至上唔敢封區,人民要民主自由唔肯接受強檢,蔡英文麻煩了。

引用:
原帖由 農場紅色馬 於 2021-5-14 05:09 PM 發表

乜都唔公佈,又唔準市民亂講罰300萬台幣, 死亡數字又唔公佈,乜L都賴大陸,用愛發電,繼續詐騙,全球抗疫典範
所以咪輸比老共要敗走lor
d呆灣種, 講就威, 做就西

印度有大壼節,而台灣有媽祖繞境,唉!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-5-14 03:53 PM 發表
哩29人都系發病先查出。好多未發病住或無症狀既,要靠大量檢測先查得出。但依家台灣未系咁做,一個唔好彩,遲下會大爆。快手排查就安全好多
一個無症狀感染者到佢病毒量大增就會病發兼大爆
唔做大規模檢測係計時炸彈

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-5-14 05:14 PM 發表

所以咪輸比老共要敗走lor
d呆灣種, 講就威, 做就西
要搞番個"全呆灣摸摸茶肛探大西查"

唔係本土啦。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-5-14 05:06 PM 發表

台灣安慰劑來了............!!

按台方的解釋.......是同一基因排序.......所以一切盡在掌握之中..........民眾可以安心.....!!

台灣缺水、缺電、缺疫苗,蔡政府依然故我向民眾大內宣:「有政府,不用怕」

台灣衽區大爆發。

好多台灣人都知因為之前檢測少!所以錯覺好少

引用:
原帖由 green2016 於 2021-5-14 03:32 PM 發表
台灣疫情升溫  本土感染個案急增29宗台灣新增29宗新型冠狀病毒本土個案,再創單日新高,當中16宗與台北市萬華區茶藝館

https://stream.881903.com/public/f26e70dfcd82f0e2c688d09b3399381a/2021/05/21f7b9282c31ab80651f635a487a4a32.jpg

嘩,台灣利害鳥,由無變有真係快得驚人,佩服 😀

新聞 ...
有咁耐風流就有咁耐...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]