• 瀏覽: 2,146
  • 回覆: 50
+11
咬左好耐

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-5-14 06:25 PM 發表

港英澳三地司法部都研究過,冇位入,所以根本冇人會提控。
泛民亦從來唔敢私人檢控。
無申報已經夠位入

引用:
原帖由 kerryyuen 於 2021-5-14 06:19 PM 發表

係無查落去,唔係close file
明?
查過冇嘢點查落去,你咁醒咪俾資料ICAC

引用:
原帖由 kerryyuen 於 2021-5-14 06:26 PM 發表

你真係無法律概念
要告普通法公職人員行為失當要先證明款項同佢公職身份有關。

引用:
原帖由 kerryyuen 於 2021-5-14 06:27 PM 發表

無申報已經夠位入
你條蠻毛覺得有遮。
基本法係話申報財產,佢呢啲有條件合約,唔算財產。

嘩,呢單嘢個裁判官 許生,個底黃擒擒喎

https://m.facebook.com/364144360 ... 75819109405/?type=3

民建聯真蠢,咁都唔要求換法官,俾個咁黃嘅官處理?

李小姐你,要講多你一次,你冇領導能力,更冇政治智慧,民建聯應要尋求新接班人!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-5-14 06:23 PM 發表

佢冇直接參與有關公司嘅投標嘅審批過程?
有乜嘢COI?
師兄,呢啲廢柴你講佢唔會明,明嘅亦唔會接受現實
佢哋一生人都活係底層被人利用,識條鐵高級職員係點咩。佢哋最多係識啲長期服務金咁

BTW,我以前唔喜歡CY,自從網上傳出呢份合約,我睇完佢啲 amendment,我就知佢真係有料到,自始改觀

引用:
原帖由 kerryyuen 於 2021-5-14 06:07 PM 發表

作為公務員係要利益申報,加上係有利益衝突
當時梁生都未做特首,申報乜?就算其時佢係行政會議成員,但本身係打工仔,佢同公司分手費不涉公眾利益,不必申報,咁多黃大律師,冇個敢指證梁生犯法!

引用:
原帖由 kerryyuen 於 2021-5-14 06:03 PM 發表

咁ICAC點解查查下唔敢查落去?
無証據咪唔查囉, 唔通明知CY無罪, 都要浪費公帑去做戲俾曱甴打飛支?

引用:
原帖由 kerryyuen 於 2021-5-14 06:23 PM 發表

依個係由法官判,加上都話個問題係無申報,個額數係要申報,even resign 左三年內都要
你咪再申請司法覆核囉
教埋你, 去眾籌刮水話去英澳再搵証據... 好多有錢蠢仔支持你架

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-5-14 03:29 PM 發表
民建聯個朶已經 .....  
蜀中無大將  廢物一籮籮

引用:
原帖由 全馬 於 2021-5-14 08:22 PM 發表

無証據咪唔查囉, 唔通明知CY無罪, 都要浪費公帑去做戲俾曱甴打飛支?
官官想維

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-5-14 07:58 PM 發表

當時梁生都未做特首,申報乜?就算其時佢係行政會議成員,但本身係打工仔,佢同公司分手費不涉公眾利益,不必申報,咁多黃大律師,冇個敢指證梁生犯法!
收既時候係特首

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]