• 瀏覽: 4,030
  • 回覆: 75
+2
引用:
原帖由 宿花間@@ 於 2021-5-14 01:59 PM 發表
岩數,台灣依家爆,可以唔洗周圍撲第三期臨床試驗地區,就地解決
唔怪得突然多左檢測啦

台灣增29宗本土確診創單日新高 台北8大行業明起暫停營業

主要與三大群經有關,其中

16宗與台北市萬華區茶藝館及周邊相關,

5宗與新北蘆洲獅子會前會長及其相關個案有關,

1宗與宜蘭遊藝場個案相關,

7宗尚查無相關性。

另有5宗境外輸入個案。

包括八大行業(舞廳、舞場、酒家、酒吧、特種咖啡茶室、視聽歌唱、夜店、三溫暖),明起暫停營業,視疫情發展決定何時復業。

另外,台灣的總統府一名員工,因兩名家族成員曾與確診患者用餐,而該名員工與家族成員有過餐敘,即日起請假居家隔離中;與該員工接觸過的總統府同仁68名,接觸該員者即刻休假,總統府將進一步全面消毒。

佢想7月底打針?  印度病毒今日追殺菜菜子啵. 唔死得既話, 到時有抗體啦

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-5-14 02:00 PM 發表
五月中先至到第二期埋尾( 即係未做完),七月底可以做完第三期,攞埋數據兼開始供應??? 係台灣人咁蠢先至會信。

提提呆娃, 現時新冠疫苗一般都起碼用咗四個月時間做第三期囉。
推出期可以退遲
依家安撫人心啫
跟手仲可以搵人做臨床

可能呆灣疫苗係將AZ疫苗重新包裝扮自家疫苗比呆蛙打

呆娃又9吹超前步署

引用:
原帖由 曹三豐 於 2021-5-14 12:45 PM 發表
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210514/469832978478927872192507.jpeg/IlzEfF3d8ZRQv4Dp7OseIZEJKRSndSh6Cc7EhQnOxIU?v=w1280r16_9

台灣新冠肺炎疫情升溫之際,總統蔡英文周四(13日)表示,台灣境內研發的疫苗已進入臨床實驗第二期收尾工作,預計7月底可以開始 ...
都未做第三期就話比市民大眾用?

引用:
原帖由 _JoN_ 於 2021-5-14 02:29 PM 發表

而家咪用全個台灣島大規模做試驗囉
台灣話自己無本土病例,全部都是輸,點可以做第三期呀?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-5-14 12:47 PM 發表
疫苗實有架........係安唔安全+有冇效既姐

唔使做測驗既, 聽日都有啦
OEM

引用:
原帖由 ibm1 於 2021-5-14 03:30 PM 發表
 放心! 到時大把綠粉測試... 
放心,到時綠粉周身病唔打得

引用:
原帖由 stormy10 於 2021-5-14 04:54 PM 發表

OEM
一期都要打, 點會冇疫苗

引用:
原帖由 曹三豐 於 2021-5-14 12:45 PM 發表
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210514/469832978478927872192507.jpeg/IlzEfF3d8ZRQv4Dp7OseIZEJKRSndSh6Cc7EhQnOxIU?v=w1280r16_9

台灣新冠肺炎疫情升溫之際,總統蔡英文周四(13日)表示,台灣境內研發的疫苗已進入臨床實驗第二期收尾工作,預計7月底可以開始 ...
而家(五月中)第二期先做收尾工作,七月底就有供應。
第三期呢?

當7月底做到,早都爆到九彩啦,呢排日日倍升咁喎。

引用:
原帖由 宿花間@@ 於 2021-5-14 01:59 PM 發表
岩數,台灣依家爆,可以唔洗周圍撲第三期臨床試驗地區,就地解決
呢個就係呆灣開始進行檢測既原因?

嘩! 呆蛙疫苗好可疑?
估計連呆蛙自己都唔感打

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]